Τοπικά Σωματεία για το Συνέδριο της ΓΣΕΕ

Το Συνδικάτο Εργαζομένων ΟΤΑ ν. Μαγνησίας καταγγέλλει την απαξιωμένη ηγετική ομάδα της ΓΣΕΕ για το συνέδριο-παρωδία που μεθοδεύει, όπου μάλιστα θα εποπτεύει ο ίδιος ο πρωθυπουργός, ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου και ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, με παρουσία πολυπληθούς αστυνομικής δύναμης και άλλων κατασταλτικών δυνάμεων.
Όπως αναφέρει σε ανακοίνωση, απαιτούμε να γίνει γνήσιο συνέδριο, με βάση το καταστατικό της ΓΣΕΕ που αφορά τόσο τη νομιμοποίηση των συνέδρων όσο και τη χρονική διάρκεια του συνεδρίου, προκειμένου να τοποθετηθούν οι παρατάξεις, οι αντιπρόσωποι, να γίνει συζήτηση για τα ζητήματα που αφορούν τους εργαζόμενους και να αποφασίσουν με δημοκρατικές διαδικασίες.

Επίσης, η Διοίκηση του Σωματείου Καθαριστριών/τών Ν. Μαγνησίας, τονίζει ότι το εργατικό κίνημα δεν κάνει βήμα πίσω, δεν υποτάσσεται στις ορέξεις των συμβιβασμένων ηγεσιών, δεν τρομοκρατείται με την παρουσία μπράβων, ποινικών, ούτε με την κρατική καταστολή.
«Απαιτούμε να γίνει γνήσιο συνέδριο, με βάση το καταστατικό της ΓΣΕΕ που προβλέπει όλες τις διαδικασίες όσο αφορά τη νομιμοποίηση των συνέδρων, να γίνει ουσιαστική συζήτηση, να τοποθετηθούν οι παρατάξεις, οι αντιπρόσωποι όπως έγινε πρόσφατα στο Συνέδριο του ΕΚ Αθήνας. Για να παρθούν οι αποφάσεις για την οργάνωση του αγώνα της εργατικής τάξης κατά των αντεργατικών πολιτικών της κυβέρνησης και για την υπεράσπιση της Δημόσιας Κοινωνικής Ασφάλισης που πάει να καταργήσει η κυβέρνηση με την νέα αντιασφαλιστική μεταρρύθμιση που συζητιέται στη Βουλή αυτές τις μέρες», αναφέρει ανακοίνωση.

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου Διοικητικού Προσωπικού του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας συντασσόμενο με την απόφαση της ομοσπονδίας (ΟΔΠΤΕ) καθώς και την απόφαση της ΑΔΕΔΥ, καταδικάζει την ηγετική ομάδα της ΓΣΕΕ που αποφάσισε ένα – κατ’ όνομα μόνο – «συνέδριο» λίγων ωρών στις 25 Φλεβάρη στο καλά φυλασσόμενο πολυτελές ξενοδοχείο «ΑΠΟΛΛΩΝ» στο Καβούρι Αττικής.
«Θεωρούμε ότι είναι υπόθεση όλων μας η τήρηση των καταστατικών και οι δημοκρατικές διαδικασίες μέσα στο συνδικαλιστικό κίνημα. Κανέναν δεν πρέπει να αφήνει αδιάφορο το “πραξικόπημα” που επιχειρεί η ηγετική ομάδα της ΓΣΕΕ με τις πλάτες της κυβέρνησης. Απαιτούμε να γίνει γνήσιο συνέδριο, με βάση το καταστατικό της ΓΣΕΕ που αφορά τόσο τη νομιμοποίηση των συνέδρων όσο και τη χρονική διάρκεια του συνεδρίου, προκειμένου να τοποθετηθούν οι παρατάξεις, οι αντιπρόσωποι, να γίνει συζήτηση για τα ζητήματα που αφορούν τους εργαζόμενους και να αποφασίσουν με δημοκρατικές διαδικασίες», αναφέρει.

Το Συνδικάτο Μετάλλου σε ανακοίνωσή του αναφέρει ότι στόχος της ξεπουλημένης ΓΣΕΕ είναι να εξασφαλίσει πάση θυσία τις πολυθρόνες της για να χειραγωγούν και να κρατούν υποταγμένο και συμβιβασμένο το εργατικό συνδικαλιστικό κίνημα στην αντιλαϊκή πολιτική. Ίδιος ο στόχος και της κυβέρνησης. Γι’ αυτό και θέλουν να πραγματοποιήσουν ένα νόθο Συνέδριο ώστε να εξασφαλίσουν τους απαραίτητους συσχετισμούς δύναμης που θα τους επιτρέπουν να υλοποιούν αυτά τους τα σχέδια. Γι’ αυτό και δεν θέλουν να γίνει η παραμικρή κουβέντα για τα προβλήματα που απασχολούν την εργατική τάξη της χώρας μας, λες και αυτά έπαψαν να υπάρχουν. Γι’ αυτό και έκαναν κουρελόχαρτο το Καταστατικό της ΓΣΕΕ.
«Η κυβέρνηση, οι εισαγγελείς και τα ΜΑΤ δεν έχουν καμιά δουλειά να παρεμβαίνουν στις διαδικασίες του συνδικαλιστικού κινήματος. Η εργατική τάξη της χώρας μας μπορεί και πρέπει να πραγματοποιήσει ένα γνήσιο Συνέδριο. Το έδειξε και στο Εργατικό Κέντρο Αθήνας με υπερδιπλάσιους αντιπροσώπους από αυτούς της ΓΣΕΕ. Απαιτούμε να γίνει Συνέδριο της ΓΣΕΕ, σύμφωνα με το Καταστατικό, με γνήσιους και όχι νόθους και εργοδότες αντιπροσώπους, με όσο χρόνο προβλέπεται για να γίνει ουσιαστική συζήτηση για τα προβλήματα που μας απασχολούν και να παρθούν οι ανάλογες αποφάσεις».

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.