Τρ. Πλαστάρας: «Ούτε θα χειραγωγήσω, ούτε θα ποδηγετήσω, ούτε θα απειλήσω ποτέ κανέναν»

Το στεγαστικό το μείζον πρόβλημα που θα αντιμετωπίσει η νέα Διοίκηση της ΟΕΒΕΜ

Σε ρότα εκλογών μπαίνει η Ομοσπονδία Επαγγελματιών, Βιοτεχνών και Εμπόρων Ν. Μαγνησίας τα μέλη της οποίας καλούνται στις κάλπες τη Δευτέρα για ανάδειξη νέου Διοικητικού Συμβουλίου, εκπροσώπων στη ΓΣΒΕΕ και μελών της εξελεγκτικής επιτροπής.
Ο απερχόμενος πρόεδρος Τρύφων Πλαστάρας, που θα είναι και εν νέου υποψήφιος, μίλησε στο «Ράδιο ΕΝΑ» και αναφέρθηκε στις πρωτοβουλίες και δράσεις των δύο θητειών στην ΟΕΒΜ, ενώ τόνισε ότι το σημαντικότερο πρόβλημα που θα κληθεί να αντιμετωπίσει η νέα Διοίκηση είναι η επίλυση του στεγαστικού προβλήματος, καθώς έγινε περικοπή των πόρων στα Πρωτοβάθμια Σωματεία και αναζητείται κτίριο με μικρό αντίτιμο για να στεγαστεί η ΟΕΒΕΜ.
Σύμφωνα με τον κ. Πλαστάρα, η ΟΕΒΕΜ θα οδηγηθεί τη Δευτέρα 12 Οκτωβρίου 2020, στη διαδικασία των εκλογών για την ανάδειξη νέου Διοικητικού Συμβουλίου, εκπροσώπων στη ΓΣΒΕΕ και μελών της εξελεγκτικής επιτροπής.
Είναι μια διαδικασία που πραγματοποιήθηκε μετά τις παραιτήσεις μελών της Διοίκησης και μια διαδικασία, μετά την οποία η Ομοσπονδία θα βρει ξανά το δρόμο της και θα προχωρήσει στην επόμενη δεκαετία που είναι ιδιαίτερα κρίσιμη για τους επαγγελματίες, τόνισε.
Ο Τρ. Πλαστάρας είπε ότι η επόμενη δεκαετία θα είναι ψηφιακής μετεξέλιξης των μικρομεσαίων, γιατί όπως έχουν δείξει οι έρευνες της ΓΣΒΕΕ οι μικρομεσαίοι υστερούν στην ψηφιακή εξέλιξη, είναι μια περίοδος που τα προβλήματα θα συσσωρευτούν και οι εκπρόσωποι του κλάδου στην Αθήνα και τοπικά θα πρέπει να είναι τεκμηριωμένοι και έτοιμοι να δώσουν απαντήσεις και λύσεις σε θέματα που γνωρίζουν και έχουν δουλέψει.
Πως έφτασε η κατάσταση εδώ
Σε σχέση με την κατάσταση που δημιουργήθηκε στην Ομοσπονδία, ο κ. Πλαστάρας είπε ότι η κατάσταση δεν είναι αδιέξοδη και όταν υπάρχουν διαφωνίες σε αρκετές περιπτώσεις, φορείς οδηγούνται σε εκλογές. Όπως είπε, δημοκρατία είναι καθένας να εκφράζει την άποψή του ανεπηρέαστα, ελεύθερα, χωρίς τηλεκατεύθυνση, χωρίς χειραγώγηση και χωρίς ποδηγέτηση.
«Ούτε θα χειραγωγήσω, ούτε θα ποδηγετήσω, ούτε θα απειλήσω ποτέ κανέναν αν δεν συμφωνήσω. Δεν είναι στη φιλοσοφία και στη νοοτροπία μου», ανέφερε και πρόσθεσε ότι δεν δουλεύει από το παρασκήνιο.
Ο πρώην πρόεδρος για δύο θητείες από το 2015 μέχρι σήμερα, είπε ότι η ΟΕΒΕΜ είχε καθοριστικές παρεμβάσεις με καθαρές θέσεις στη ΓΣΒΕΕ, πληθώρα δράσεων στην περιοχή μας, όπως το «Καταναλώνουμε ότι παράγουμε» και άλλες συνέργειες με φορείς, με συνεχείς μελέτες για την κατάσταση στη Μαγνησίας κλπ.
Όπως είπε, αυτό που επιχείρησε ο ίδιος και οι συνεργάτες του να κάνουν δεν ήταν μόνο η πρόταση για το Πολιτιστικό Κέντρο, αλλά όταν έγινε αντιληπτό το στεγαστικό πρόβλημα που υπάρχει με την περικοπή των πόρων από το Επιμελητήριο, στα Πρωτοβάθμια Σωματεία. Με δεδομένο ότι το κτίριο της Παύλου Μελά έχει μίσθωμα περίπου 15.000 € ετησίως, η Διοίκηση της ΟΕΒΕΜ έψαχνε νέο ακίνητο, απευθύνθηκε στο Επιμελητήριο να παραχωρήσει χώρο στην πτέρυγα Μπρισίμη, ή στον ιδιόκτητο χώρο της Κουταρέλια, έγιναν και άλλες επαφές και παρουσιάστηκε η περίπτωση του Πολιτιστικού Κέντρου Ν. Ιωνίας, έναντι πολύ μικρού αντιτίμου.
«Τελικά η πλειοψηφία αρνήθηκε αυτή την πρόταση, αλλά και η επόμενη Διοίκηση θα πρέπει να δώσει λύση στο στεγαστικό πρόβλημα, γιατί τα Σωματεία δεν έχουν πόρους για να πληρώσουν μεγάλα ποσά», τόνισε ο πρόεδρος.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.