Τριάντα επτά προσωρινές προσλήψεις διμηνιτών στο Δήμο Βόλου

Για να αναπληρώσουν τους 75 που έληξαν οι συμβάσεις και απολύθηκαν

Την πρόσληψη 37 ατόμων με δίμηνες συμβάσεις αποφάσισε το Δημοτικό Συμβούλιο Βόλου, με αρνητική ψήφο της Λαϊκής Συσπείρωσης, για την κάλυψη επειγουσών αναγκών ανταποδοτικού χαρακτήρα, στην Υπηρεσία Καθαριότητας και για τις ανάγκες Πολιτικής Προστασίας.

Σύμφωνα με την εισήγηση, με βάση την προκήρυξη του ΑΣΕΠ έπρεπε να προσληφθούν στην Υπηρεσία Καθαριότητας 75 εργαζόμενοι, προς αντικατάσταση αντίστοιχων εργαζομένων ΙΔΟΧ, των οποίων λύθηκε η σύμβαση στις 31-3-2018, αλλά σήμερα έχουν αποδεχθεί τον προσωρινό διορισμό μόνο 37 εργαζόμενοι.

Ο δήμαρχος Βόλου Αχ. Μπέος δήλωσε ότι ο Δήμος, έχει χρήματα για να προσλάβει και άλλο προσωπικό, αλλά πρέπει να γίνει νομοθετική ρύθμιση.
Αναφορικά με τους συμβασιούχους των οποίων η σύμβαση έληξε και απολύθηκαν ο δήμαρχος είπε ότι η κυβέρνηση ψήφισε νόμο για να απολύονται όταν λήγει η σύμβασή τους «αλλά τους έχουν τάξει ότι αν πάνε σε συγκεκριμένο δικηγορικό γραφείο να δικαιωθούν».

Επίσης, το Δημοτικό Συμβούλιο έλαβε απόφαση διενέργειας
ανοικτού δημόσιου ηλεκτρονικού διαγωνισμού για τη «Λειτουργία της Στέγης Υποστηριζόμενης Διαβίωσης (Σ.Υ.Δ.) σε κτίριο της πρώην Παιδόπολης Αγριάς» για ένα έτος, ενδεικτικού συνολικού προϋπολογισμού δαπάνης 230.365,96 € με Φ.Π.Α.».

Η αρμόδια αντιδήμαρχος είπε ότι από έρευνα που έχει γίνει μέσω των συλλόγων ΑμεΑ στη δομή φιλοξενούνται 8-11 παιδιά. Ο διαγωνισμός απέβη άγονος την πρώτη φορά και θα επαναληφθεί.

Ο επικεφαλής της ΛΑΣ Απ.Νάνος, είπε ότι ο Σύλλογος Γονέων είναι αντίθετος με την ιδιωτικοποίηση και θέλει να λειτουργήσει τον χώρο μόνος του για τα παιδιά του.

Ο αντιδήμαρχος Θάνος Θεοδώρου είπε ότι πρόταση του Δήμου Βόλου ήταν να του δοθεί προσωπικό για να λειτουργήσει ο Δήμος τη Σ.ΥΔ., αλλά η πρόταση δεν εγκρίθηκε και πρέπει να γίνει διαγωνισμός.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.