Τριαντάφυλλος Παπαϊωάννου: «Ο Δήμαρχος Βόλου έπρεπε να ξέρει που είναι και τι κάνει η Κάρλα»

Αντίδραση του πρώην προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου Ρήγα Φεραίου και μέλος του ΔΣ του Φορέα Διαχείρισης Κάρλας

Γνωρίζει την περιοχή πάρα πολύ καλά καθώς ήταν μέλος του ΔΣ του Φορέα Διαχείρισης Κάρλας. Ο κ. Τριαντάφυλλος Παπαϊωάννου σε ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης «ξεγυμνώνει» την οργισμένη αντίδραση του δημάρχου Βόλου Αχιλλέα Μπέου για την λίμνη Κάρλα, εξηγώντας γιατί μετά από εννέα χρόνια δήμαρχος, όχι μόνο έπρεπε να ξέρει προς τα που είναι η Κάρλα, αλλά να γνωρίζει και το τι κάνει, μιας και η Κάρλα συνδέεται άρρηκτα με τον Βόλο.

Ειδικότερα, στην ανάρτησή του ο κ. Παπαϊωάννου γράφει χαρακτηριστικά, «σφάζοντας με το βαμβάκι» τον Αχιλλέα Μπέο:

«ΠΟΛΕΜΟΣ ΓΙΑ ΤΟ ΘΥΡΟΦΡΑΓΜΑ

Ο δήμαρχος του Βόλου πήγε για πρώτη φορά στην Κάρλα για να δει το θυρόφραγμα. Δηλαδή να δει από πού μπαίνει το νερό της Κάρλας στην σήραγγα και καταλήγει στον Παγασητικό. Εκεί διαπίστωσε διά γυμνού οφθαλμού ότι το νερό είναι μολυσμένο. Μετά επέστρεψε στον Βόλο και άρχισε τα εξώδικά προς «παντός υπευθύνου» με αίτημα να κλείσει το θυρόφραγμα. Τόσο απλά.

Ένας δεν βγήκε να τον ενημερώσει πότε δημιουργήθηκε η σήραγγα, για ποιο λόγο δημιουργήθηκε, πώς είχε σχεδιαστεί να λειτουργεί, σε ποιες περιπτώσεις θα άνοιγε κλπ κλπ. Τέλος πάντων αυτή τη στιγμή το θυρόφραγμα είναι ανοιχτό γιατί έχουμε πλημμυρικό φαινόμενο στη λεκάνη της ευρύτερης Κάρλας (θεσσαλικός κάμπος) και είναι ο μόνος τρόπος εκτόνωσης της κατάστασης.

Δύο είναι οι δίοδοι εκτόνωσης προς τη θάλασσα: Ο Πηνειός και η σήραγγα. Τώρα το αν σχεδιάσθηκε σωστά το έργο της Κάρλας να το συζητήσουμε. Όμως είναι άλλο αυτό και άλλο «κλείστε τη σήραγγα να μην μολυνθεί ο Παγασητικός και ας καταστραφούν οι κάτοικοι των χωριών της Θεσσαλικής λεκάνης». Τα πράγματα δεν είναι τόσο απλά. Εκτός αν λέμε κάτι (ξέροντας ότι δεν μπορεί να γίνει) μόνο και μόνο για να δείξουμε στους δημότες μας ότι κάναμε ενέργειες για το θέμα.

Ο δήμαρχος του Βόλου ανέφερε επίσης ότι επισκέφτηκε για πρώτη φορά την Κάρλα αν και είχε προσκληθεί και στα εγκαίνια του ταμιευτήρα πριν λίγα χρόνια. Πήγα λέει για πρώτη φορά στην περιοχή αυτή . Δεν πήγα σε εκείνο το πανηγυράκι που είχε στηθεί τότε από κάποιους για τα υποτιθέμενα εγκαίνια. Τώρα θα πει κάποιος και γιατί να πάει; Τι σχέση έχει ο Βόλος με την Κάρλα; Κι όμως έχει και μάλιστα μεγάλη. Ένας από τους λόγους που χρηματοδότησε η ΕΕ το έργο της Κάρλας είναι η ύδρευση του Βόλου. Θα δημιουργούνταν περίπου 30 γεωτρήσεις έξω από τη λίμνη , στην περιοχή του Ριζομύλου και όταν ανέβει ο υδροφόρος θα λειτουργούσαν για τις ανάγκες ύδρευσης του βόλου.

Αλλά ακόμη κι αυτό να μην ήξερε ή να μην πίστευε ότι κάποτε θα γινόταν δεν μπορεί να μην ήξερε ότι εδώ και χρόνια ο Βόλος έχει στην κατοχή του 5 γεωτρήσεις στην περιοχή τις οποίες ανέκαθεν χρησιμοποιεί. Ο Βόλος λοιπόν έχει σχέση και μάλιστα μεγάλη με την Κάρλα. Όλα αυτά περίμενα εδώ και μέρες να βγει κάποιος υπεύθυνος να τα πει αλλά μάλλον τα ξέχασαν. Ή μήπως δεν θέλουν να ανακαινίσουν θέματα και αντιπαραθέσεις σε ένα είδη τεταμένο κλίμα ενόψει εκλογών;”

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.