Τσάμης: Δεν ανήκω σε κανένα κόμμα

Προκειμένου να αποτραπούν παρεξηγήσεις, παρανοήσεις και σκόπιμες στρεβλώσεις σε σχέση με τις απόψεις και τις θέσεις του ενόψει των επερχόμενων εκλογών του Ιατρικού Συλλόγου Μαγνησίας, ο απερχόμενος πρόεδρος, κ. Ευθύμης Τσάμης διευκρινίζει πως «1. Προσωπικά δεν ανήκω διαχρονικά σε κανένα κόμμα, επιλέγοντας να έχω ισχυρή και τεκμηριωμένη πολιτική άποψη για τα κοινά , να την εκφράζω με απόλυτη ελευθερία και απρόσκοπτα, και να δρω πολιτικά χωρίς κομματικούς η άλλους περιορισμούς. Επομένως δεν επιτρέπω σε κανέναν να μου προσάπτει κομματική ιδιότητα
2. Σέβομαι το δικαίωμα του κάθε ανθρώπου να ανήκει σε κόμμα και σέβομαι και εκτιμώ αυτούς που συμμετέχουν στα κοινά είτε ως ψηφοφόροι, είτε ως υποψήφιοι να εκλεγούν.
3. Σέβομαι και τιμώ όλα τα κόμματα και θεωρώ ότι η ύπαρξή τους και η συνεχής βελτίωσή τους είναι απαραίτητη για την ορθή λειτουργία της Δημοκρατίας μας με την παρουσία τους και την δράση τους να καταξιώνεται κυρίως στην Βουλή.
4. Δεν αποδέχομαι την εμπλοκή των κομματικών μηχανισμών στον Συνδικαλισμό, ιδίως σε μικρούς συλλόγους, διότι προκαλούν τεράστια προβλήματα και στο τέλος αδυνατίζουν την παρουσία των συνδικαλιστικών οργάνων.
5. Η παρουσία του Ιατρικού Συλλόγου Μαγνησίας την οκταετία (2014-2022) κατά την διάρκεια της οποίας της ευθύνη διοίκησης είχε η παράταξή μας, με ομόφωνη επιλογή μας λειτούργησε ανεξάρτητη από κόμματα, συντεχνίες, συμφέροντα και άλλου είδους εξουσίες. Αυτό αποδεικνύεται από την αυστηρή, δίκαιη και τεκμηριωμένη πάντοτε κριτική που ασκήσαμε και στην προηγούμενη κυβέρνηση και στην σημερινή, για λάθη, παραλείψεις και κακές πολιτικές που αφορούν στα καλώς εννοούμενα κλαδικά και συλλογικά μας συμφέροντα και στα θέματα Δημόσιας Υγείας. Είναι αυτονόητο ότι δεν ανακαλούμε αυτές τις απόψεις μας, οι οποίες ήταν αποτέλεσμα ομόφωνων αποφάσεων στην συντριπτική τους πλειοψηφία, αφενός του Δ.Σ. αφετέρου και των Γενικών Συνελεύσεων μας, και ας γίναμε η γινόμαστε δυσάρεστοι.
6. Για όλους αυτούς τους λόγους θεωρούμε κατάκτηση την ανεξάρτητη παρουσία από οποιεσδήποτε εξουσίες και μηχανισμούς του Ιατρικού Συλλόγου Μαγνησίας, την οποία έχουμε αποφασίσει να υπερασπιστούμε παντοιοτρόπως και δεν πρέπει να απολέσουμε.
Ευθύμιος Γ.Τσάμης
Επικεφαλής της παράταξης «Ιατροί Μαγνησίας»

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.