Εγκαταλειμμένη χαρακτηρίζει την περιοχή της Αγχιάλου η δημοτική σύμβουλος της μείζονος αντιπολίτευσης από την περιοχή και πρόεδρος του Φιλοπροόδου Συλλόγου Νέας Αγχιάλου, Βαλασία Πετρίδη. Μέσα από τη συχνότητα του Ράδιο ΕΝΑ και τον Δ. Καρεκλίδη, κατηγόρησε τη δημοτική αρχή ότι εδώ και 11 χρόνια δεν έχει πραγματοποιήσει κανένα έργο στη Νέα Αγχίαλο, πέρα από την αποχέτευση, η οποία όμως και αυτή δεν πιστώνεται στον δήμαρχο Βόλου, καθώς οι μελέτες ήταν έτοιμες ήδη από την αρχή Σκοτινιώτη. «Υπάρχει αδιαφορία και εγκατάλειψη και πλέον βρισκόμαστε σε παρακμή. Η κεντρική πλατεία έχει εγκαταλειφθεί και είναι βρόμικη. Τα σιντριβάνια δεν λειτουργούν και προεκλογικά είχαν τοποθετηθεί κάποια λουλουδάκια τα οποία ξεράθηκαν, ενώ και η παιδική χαρά κοντά στην πλατεία είναι πολύ παλιά και ακατάλληλη» δήλωσε και συμπλήρωσε ότι και το λιμανάκι της Νέας Αγχιάλου έχει υποβαθμιστεί, παρά τις μελέτες που υπήρχαν από την προηγούμενη δημοτική αρχή.
Συγκεκριμένα μέχρι στιγμής δεν έχει συντηρηθεί, ενώ δεν έχουν προχωρήσει και οι διαδικασίες νομιμοποίησης μελετών του μικρού λιμανιού. Ένα μεγάλο τμήμα του τοίχου του κρηπιδώματος έχει υποστεί ρωγμή και υπάρχει κίνδυνος ασφάλειας, αλλά και να προκληθεί σοβαρό ατύχημα.
«Το λιμανάκι για μένα είναι η επιτομή της εγκατάλειψης παρά τις υποσχέσεις για το αντίθετο της παρούσας δημοτικής αρχής» δήλωσε χαρακτηριστικά και άφησε αιχμές και κατά της δημοτικής αρχής και των άλλων πολιτιστικών συλλόγων της Αγχιάλου για το γεγονός ότι δεν συμμετέχει στη διοργάνωση της Γιορτής Κρασιού και ο Φιλοπρόοδος Σύλλογος Νέας Αγχιάλου, παρά το γεγονός ότι διαθέτει 942 μέλη και λειτουργεί 13 τμήματα.
«Οι λόγοι του αποκλεισμού μας πέρα από το ότι δεν αφορούν μόνο το χρηματικό κομμάτι, αλλά συναισθηματικούς λόγους γιατί όλο αυτό δημιουργήθηκε από Αγχιαλίτες. Πλέον το έχουμε συνηθίσει εντός εισαγωγικών και πέρσι είχα προσωπική συνάντηση με τον δήμαρχο Βόλου ο οποίος ανέφερε ότι ο δήμος φέτος δεν θα εμπλέκονταν με τη γιορτή και υπολόγιζα ότι οι σύλλογοι θα μας καλούσαν και εμάς, αλλά δεν έγινε κάτι τέτοιο, πράγμα το οποίο πονάει, όμως προχωράμε μπροστά. Χαίρομαι ωστόσο, που πήγε καλά η προσέλευση του κόσμου στη Γιορτή Κρασιού» δήλωσε η κ. Πετρίδη.
Απόδοση ραδιοφωνικής συνέντευξης: Γιώργος Στεργίου





























