Βαριά «καμπάνα» σε 18χρονο για ληστεία με απειλή ψαλιδιού

Το Τριμελές Ανηλίκων τον καταδίκασε σε περιορισμό επτά ετών

Βαριά «καμπάνα» περίμενε έναν 18χρονο ρομ από το Τριμελές Δικαστήριο Ανηλίκων Βόλου. Ο 17χρονος τότε στις 14 Αυγούστου 2021 μπήκε σε σπίτι μιας 70χρονης που καθόταν στην αυλή του σπιτιού της στο Βόλο, με 81χρονη κατάκοιτη συγγενή της και με την απειλή ψαλιδιού που βρήκε στον κήπο απείλησε και λήστεψε τη γυναίκα, από την οποία έκλεψε ποσό 9000 €.
Ο νεαρός μπήκε στην αυλή του σπιτιού, πήρε το ψαλίδι, απείλησε την 70χρονη ότι θα τη σκοτώσει, την έπιασε από τα μαλλιά, την έσυρε στο εσωτερικό του σπιτιού, μπήκε σε ένα κομοδίνο, όπου βρήκε και έκλεψε τα χρήματα.
Η γυναίκα στη διάρκεια της πάλης, τράβηξε από τον λαιμό του νεαρού μια αλυσίδα που φορούσε. Η Αστυνομία πήρε υλικό DNA από την αλυσίδα και το κομοδίνο και στις 23 Αυγούστου 2021 ο νεαρός άρπαξε την αλυσίδα μιας ηλικιωμένης που περπατούσε στο δρόμο. Οι αστυνομικοί διασταύρωσαν τα τρία δείγματα DNA και ταυτοποίησαν τον νεαρό ρομ.
Ο νεαρός κατέθεσε στο Δικαστήριο ότι έκανε τη ληστεία και την κλοπή για να πάρει γάλα για το νεογέννητο μωρό του, ενώ ως μάρτυρες κατέθεσαν η αδελφή του, ένας αστυνομικός και η ηλικιωμένη που λήστεψε.
Τελικά δεν φαίνεται να έπεισε και το Δικαστήριο τον καταδίκασε σε περιορισμό επτά ετών σε Ειδικό Κατάστημα Νέων, τον οποίο πρέπει να εκτίσει σε σωφρονιστικό κατάστημα, λόγω του χαρακτήρα της προσωπικότητάς του. Η έφεση δεν έχει αναστέλλουσα δύναμη και ο 18χρονος θα οδηγηθεί στη φυλακή.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.