Βαριές κατηγορίες αντιμετωπίζει ο Τούρκος για παράνομη μεταφορά μεταναστών στον Βόλο

Με ποινές κάθειρξης ως 10 έτη και χρηματική ποινή 30.000 ως 60.000 € για κάθε άνθρωπο

Βαριές κατηγορίες σε βαθμό κακουργήματος αντιμετωπίζει ο 55χρονος Τούρκος οδηγός φορτηγού αυτοκινήτου, που συνελήφθη το πρωί της Πέμπτης στο Τελωνείο Βόλου, διότι στο επικαθήμενο του οχήματος εντοπίστηκαν τρεις μετανάστες από το Μπαγκλαντές, που μετέφερε παράνομα από τη χώρα του στην Ελλάδα, αν και αρνείται ότι το γνώριζε.

Ο οδηγός του φορτηγού και οι τρεις μετανάστες οδηγήθηκαν χθες στα Δικαστήρια του Βόλου, όπου η εισαγγελέας υπηρεσίας άσκησε δίωξη κατά του Τούρκου για παράνομη μεταφορά υπηκόων τρίτης χώρας, από το εξωτερικό στην Ελλάδα που δεν είχαν τα νόμιμα έγγραφα εισόδου κατά συρροή, σε βαθμό κακουργήματος.

Στη συνέχεια οδηγήθηκε στον ανακριτή, όπου ζήτησε και πήρε προθεσμία για να απολογηθεί τη Δευτέρα, ενώ κρατείται στο Κεντρικό Λιμεναρχείο Βόλου.

Κατά των τριών υπηκόων Μπαγκλαντές (ενός 28χρονου, μιας 30χρονης και μιας 33χρονης) ασκήθηκε δίωξη για παράνομη είσοδο στη χώρα, και, αφού ορίστηκε τακτική δικάσιμος σε βάρος τους, για τις 24 Νοεμβρίου 2020 στο Μονομελές Πλημμελειοδικείο Βόλου. Στο μεταξύ, οδηγήθηκαν στο Αλλοδαπών της Διεύθυνσης Αστυνομίας Μαγνησίας, όπου θα παραμείνουν ως διοικητικοί κρατούμενοι, αναμένεται να αιτηθούν άσυλο στην Ελλάδα και αν δεν εγκριθεί θα αφεθούν ελεύθεροι για να απομακρυνθούν στη χώρα τους.

Πλήρωσαν 3000 € ο καθένας

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι μετανάστες κατέθεσαν ότι πλήρωσαν 3.000 € ο καθένας σε δύο Αφγανούς διακινητές, που τους μετέφεραν στην Τουρκία μετά από ταξίδι 30 ημερών με φορτηγό από το Ισλαμαμπάντ. Τους άφησαν δε ξημερώματα της Τετάρτης στην τελευταία πόλη της Τουρκίας, πριν τα σύνορα του Έβρου και τους έδωσαν οδηγίες να μπουν σε ένα φορτηγό που βρισκόταν σε χώρο στάθμευσης (όπως και έκαναν) για να τους πάει στην Πάτρα, όπου ήταν ο προορισμός τους, προκειμένου να μπουν σε πλοίο για να φτάσουν στην Ιταλία.

 

Αρνήθηκε ότι γνώριζε

Από την πλευρά του ο Τούρκος, που είναι και ιδιοκτήτης μεταφορικής εταιρίας φορτηγών, κατέθεσε ότι ο ίδιος δεν γνώριζε τίποτα ότι μετέφερε ανθρώπους. Όπως είπε, ο ανεψιός του, που είχε το φορτηγό από την προηγούμενη μέρα, φόρτωσε τις φιάλες αεροζόλ που θα γέμιζαν στην Ελλάδα, στη συνέχεια στάθμευσε το φορτηγό σε χώρο στάθμευσης μιας κακόφημης περιοχής της πόλης, που υπήρχαν μετανάστες, όπου ο ίδιος το πρωί της επόμενης μέρας (Πέμπτης) πήρε και ταξίδεψε στον Βόλο.

Ο 55χρονος κατέθεσε ότι αντιλήφθηκε την παρουσία των μεταναστών στο Τελωνείο Βόλου, όπου έγινε έλεγχος του φορτίου που μετέφερε. Επίσης είπε ότι κάνει πολύ συχνά το δρομολόγιο προς την περιοχή, στενοχωρήθηκε για την εξέλιξη αυτή, ενώ είναι παντρεμένος και πατέρας τεσσάρων παιδιών.

Βαριές κατηγορίες

Οι κατηγορίες που αντιμετωπίζει ο αλλοδαπός είναι βαριές, σε βαθμό κακουργήματος και ασκήθηκαν κατά συρροή, διότι μετέφερε τρις παράνομους μετανάστες.

Σύμφωνα με τη νομοθεσία, η ενοχή στη συγκεκριμένη κατηγορία ποινή κάθειρξης ως 10 χρόνια και χρηματική ποινή 30.000 ως 60.000  € για τον καθένα μετανάστη που μετέφερε.

Οι συλλήψεις

Σε ανακοίνωση του Λιμενικού Σώματος αναφέρεται ότι στη σύλληψη τριών αλλοδαπών καθώς και του αλλοδαπού διακινητή τους, προέβησαν, πρωινές ώρες της Πέμπτης, στελέχη του Κεντρικού Λιμεναρχείου Βόλου. Συγκεκριμένα, σε έλεγχο που πραγματοποιήθηκε, σε χερσαίο χώρο του Τελωνείου Βόλου, διαπιστώθηκε ότι ο αλλοδαπός οδηγός φορτηγού  οχήματος με επικαθήμενο, μετέφερε στο χώρο του φορτίου τους τρεις αλλοδαπούς, οι οποίοι στερούνταν ταξιδιωτικών εγγράφων.

Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Βόλου, που διενεργεί την προανάκριση, κατασχέθηκε το ανωτέρω Φ/Γ όχημα – επικαθήμενο.

 

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.