Βασ. Ντακούμης στο Ράδιο ΕΝΑ: Οι μεγαλύτερες απάτες γίνονται νόμιμα χωρίς να μετράει το Πόθεν Έσχες

Ο δημοτικός σύμβουλος της ΛΑΣ σχολίασε τη συνεδρίαση του Δ.Σ. Βόλου

Το γεγονός ότι το Πόθεν Έσχες των πολιτικών λίγη σημασία έχει, καθώς οι μεγαλύτερες απάτες γίνονται νόμιμα και κάποιος μπορεί ακολουθεί μια τακτική που να του προσπορίζει προσωπικό όφελος και να είναι τυπικά και νομικά κατοχυρωμένος, τόνισε στο Ράδιο ΕΝΑ ο Βασίλης Ντακούμης δημοτικός σύμβουλος της Λαϊκής Συσπείρωσης, σχολιάζοντας τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου και τα περί Πόθεν Έσχες.

Όπως είπε, τα Πόθεν Έσχες δεν πιστεύω ότι παίζουν κάποιο ρόλο, αναφέρονται στο Έσχες, αλλά όχι στο Πόθεν και γενικότερα είναι μια αναξιόπιστη πηγή πληροφόρησης για τα οικονομικά των αρχόντων τοπικά και Πανελλαδικά. Ωστόσο έχει μια σημασία να δει κανείς την οικονομική κατάσταση που φαίνεται μέσα από τα Πόθεν Έσχες των πολιτικών μας.
«Λέγονται και ακούγονται διάφορα βεβαίως θα οδηγηθούν στη Δικαιοσύνη οι καταγγελίες ένθεν και ένθεν, εμείς δεν παίζουμε αυτό το παιχνίδι και δεν θα μας δείτε εκεί. Το ζήτημα δεν είναι τι αναφέρει κανείς στο Πόθεν Έσχες που έχει, αλλά η πολιτική που ακολουθεί και εφαρμόζει», τόνισε ο κ. Ντακούμης.
Ο δημοτικός σύμβουλος επισήμανε ότι τίποτα δεν λέει το Πόθεν Έσχες στον ίδιο προσωπικά, καθώς οι μεγαλύτερες απάτες γίνονται νόμιμα. Μπορεί κανείς να ακολουθεί μια τακτική που να του προσπορίζει προσωπικό όφελος και να είναι τυπικά και νομικά κατοχυρωμένος.

Ερωτηματικό η παραχώρηση του Πανθεσσαλικού
Ο κ. Ντακούμης αναφερόμενος στο γεγονός ότι ο Δήμος Βόλου παραχωρεί το Πανθεσσαλικό στον ΝΠΣ Βόλος έναντι 1500 € μηνιαίως, τόνισε ότι είναι τουλάχιστον περίεργο αυτός που παραχωρεί και αυτός που δέχεται το στάδιο να είναι το ίδιο πρόσωπο και προκαλεί ερωτηματικά.
Ο σύμβουλος επισήμανε ότι αν υπάρχει κάτι άλλο περίεργο στη μέση, δεν ξέρει, δεν θέλει να πω και να μπει σε μια τέτοια διαδικασία.
Ο ίδιος επανέλαβε ότι το ζήτημα είναι τι πολιτική εφαρμόζει ο δήμαρχος και το σίγουρο είναι ότι η πολιτική αυτή δεν είναι φιλολαϊκή σε καμία περίπτωση, κάτι που αποδεικνύεται από τις αποφάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου και στον τρόπο που παίρνονται οι αποφάσεις που στην πόλη μας έχουν συγκεκριμένες στοχεύσεις και εξυπηρετούν επιχειρηματικά συμφέροντα.

Σχετικά με την ανέγερση σχολικών μονάδων που δεν γίνονται, ο δημοτικός σύμβουλος ανέφερε ότι είναι γενική πολιτική που ξεκινάει από την κυβέρνηση και ο Δήμος δεν έχει πολλές οικονομικές δυνατότητες και επιπλέον δεν διεκδικεί πόρους για τη σχολική στέγη.
Ο κ. Ντακούμης τόνισε ότι είναι της «μόδας» η πράσινη ανάπτυξη, δίνονται χιλιάδες Ευρώ σε σχολεία για να ντυθούν με μονωτικά υλικά, ενώ ο σκελετός κτιρίων που υφίστανται εδώ και πολλές δεκαετίες είναι σάπιος. Όπως είπε μπορεί ένα κτίριο εξωτερικά να είναι πράσινο και στο εσωτερικό να υπάρχουν πολλά προβλήματα.

Δεν εξυπηρετούν τις λαϊκές ανάγκες
Ο σύμβουλος τόνισε ότι οι πολιτικές αυτές δεν εξυπηρετούν τις λαϊκές ανάγκες, αλλά κάποιες επιχειρήσεις και υπάρχει έλλειψη συγχρονισμού για τις ανάγκες του κόσμου και του απλού πολίτη. «Αν ο πολίτης εντυπωσιάζεται από τα λουλούδια, από τα λαμπάκια κλπ. με γειά του με χαρά του, εμείς είμαστε υποχρεωμένοι να τα λέμε όλα αυτά, να τα καταγγέλλουμε και σε όλους τους τόνους αυτό προσπαθούμε. Από κει και πέρα, αν δεν πείθουμε και αν πείθει η άλλη πλευρά, δεν μπορούμε να αντικαταστήσουμε την επικοινωνιακή δεινότητα του δημάρχου», επισήμανε.
Όπως ανέφερε ο κ. Ντακούμης, όλα είναι θέμα επιλογών και εάν οι πολίτες επιλέγουν αυτή την πολιτική, να μην παραπονιούνται ότι έχουν στήριξη από τον Δήμο.

Τώρα ξεκινάει των νοσημάτων
Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Κατά των Ναρκωτικών, με την ιδιότητα του κοινωνιολόγου και ειδικού στα θέματα ψυχικής υγείας και ναρκωτικών, ο Βασίλης Ντακούμης, ανέφερε ότι το πρόβλημα των ναρκωτικών όπως και μια σειρά άλλων κοινωνικών θεμάτων και της ψυχικής υγείας έχουν κορυφωθεί τα τελευταία χρόνια.
Όπως είπε έχουν αυξηθεί τα περιστατικά και η ποιότητα των προβλημάτων αι αν στο Κέντρο Ψυχικής Υγείας τα τελευταία χρόνια διπλασιάζεται διαρκώς ο αριθμός των ωφελούμενων, έχεις τις ερμηνείες του, καθώς συνδέεται με την καραντίνα, με την οικονομική κρίση.
Σύμφωνα με τον κ. Ντακούμη, με το ανησυχητικό αυτό φαινόμενο λίγοι ασχολούνται. Ελάχιστοι μιλούν και ακόμη λιγότεροι πράττουν.

Ο ίδιος τόνισε ότι η πανδημία ψυχικών και κοινωνικών νοσημάτων που θα ακολουθήσει την πανδημία του κορωνοϊού, δεν έχει ξεσπάσει ακόμη και ακόμη είμαστε στα πρώτα βήματα.
Πρόσθεσε δε ότι η χρήση ναρκωτικών έχει τεράστια αύξηση, κάτι που φαίνεται από τα περιστατικά που απευθύνονται στους φορείς αι το ζήτημα είναι πως η Πολιτεία θωρακίζει τους φορείς με προσωπικό και υλικοτεχνική υποδομή.
Το είπε ότι ισχύει και για τους ψυχίατρους του Νοσοκομείου που είναι ελάχιστοι, καθώς στο Κέντρο Ψυχικής Υγείας υπάρχει ελάχιστο προσωπικό τριών ατόμων που καλούνται να αντιμετωπίσουν συνεχώς αυξανόμενα περιστατικά.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.