Βασίλης Σκιαθίτης: Μέσω της ιατρικής θα βοηθήσω συνανθρώπους και την κοινωνία

Ο αριστούχος του 2ου ΓΕΛ Βόλου με 19510 μόρια στο Ράδιο ΕΝΑ

Για τους στόχους του την επόμενη μέρα μετά τις Πανελλήνιες εξετάσεις μίλησε στο Ράδιο ΕΝΑ, ο Βασίλης Σκιαθίτης απόφοιτος του 2ου ΓΕΛ Βόλου με 19510 μόρια.
Όπως είπε, δεν μπορώ να είμαι απογοητευμένος με αυτή τη βαθμολογία, είναι μια βαθμολογία που κάθε παιδί θα ήθελε να δει, αλλά πάντα υπάρχει περιθώριο για κάτι καλύτερο.
«Είμαι ικανοποιημένος από την απόδοσή μου, εκτιμώ το αποτέλεσμα, αλλά πάντα υπάρχει το καλύτερο», δήλωσε ο αριστούχος των φετινών Πανελλαδικών εξετάσεων.

Ο ίδιος είπε ότι στην εξέτασή τους όλα τα μαθήματα εξίσου δύσκολα του φάνηκαν, ενώ κατά τη διάρκεια της χρονιάς παρατήρησε ότι κάθε μάθημα έχει τις ιδιαιτερότητές του. Η βιολογία έχει το απέξω, η έκθεση είναι πολύ ιδιάζουσα περίπτωση και μέχρι να αφομοιώσεις τη δομή που χρειάζεται για τις Πανελλήνιες, η χημεία και η φυσική είναι ατέλειωτες επιστήμες με πολλές λεπτομέρειες και ασκήσεις και γενικά όλα τα μαθήματα ήταν εξίσου δύσκολα.
Την προηγούμενη χρόνια όλοι οι μαθητές πέρασαν την πανδημία και ο Β. Σκιαθίτης ανέφερε ότι άλλους τους επηρέασε περισσότερο, άλλους σε μικρότερο βαθμό, ψυχολογικά και όσον αφορά στην εκπαίδευσή τους. «Νιώθω ότι είμαι από τους τυχερούς αυτής της κατηγορίας που δεν επηρεάστηκα σημαντικά τουλάχιστον ψυχολογικά, η τηλεκπαίδευση προφανώς είναι πιο δύσκολη από τη δια ζώσης διδασκαλία, αλλά όλοι οι μαθητές την προσπεράσαμε την πανδημία», ανέφερε.

Ο απόφοιτος του 2ου ΓΕΛ τόνισε ότι η τηλεκπαίδευση έχει μεγάλη χρησιμότητα, αλλά σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να αντικαταστήσει τη δια ζώσης εκπαίδευση. Όπως είπε, συμμαθητές του και γενικότερα άτομα που ζουν σε απομακρυσμένες περιοχές, που μπορεί να νοσούν ή να κινδυνεύουν να κολλήσουν από μια νόσο συγγενικά τους πρόσωπα και δεν μπορούν να παραβρεθούν στο σχολείο, από το να μην εκπαιδευτούν καθόλου και να υπάρχουν κενά, είναι προφανώς καλύτερη η τηλεκπαίδευση. Σίγουρα δεν μπορεί να αντικαταστήσεις τα μαθήματα στο σχολείο, αλλά σίγουρα είναι και σημαντικό εργαλείο, που μπορεί να αξιοποιηθεί και εκτός πανδημίας, ανέφερε.

Ο Βασίλης Σκιαθίτης επέλεξε την ιατρική επιστήμη, κάτι στο οποίο είχαν συνεισφορά και οι γονείς του που είναι γιατροί. Όπως κάθε παιδί επηρεάζεται από το επάγγελμα των γονέων του, έτσι κι εγώ σίγουρα έχω επηρεαστεί σε κάποιο βαθμό, ανέφερε.
Ο αριστούχος συμπλήρωσε ότι η ιατρική του αρέσει πολύ ως επιστήμη, όπως και το ανθρωπιστικό κομμάτι του ιατρικού επαγγέλματος, προκειμένου να βοηθάει τον συνάνθρωπο, να μπορεί να προσφέρει άμεσα στην κοινωνία, κάτι που τον έκαναν να αποφασίσει να συγκλίνει προς την ιατρική.
Ο απόφοιτος του 2ου ΓΕΛ ανέφερε ότι δεν πιστεύει ότι η παροχή βοήθειας περιορίζεται αποκλειστικά στην καριέρα που θα ακολουθήσει κάποιος στο ΕΣΥ ή στον ιδιωτικό τομέα, όσο στη θέση που θα έχει με την κοινωνία που ζει και με τον εαυτό του. «Αν έχεις θέληση ως γιατρός να βοηθήσεις, είστε στον ιδιωτικό είστε στον δημόσιο τομέα, μπορείς να βοηθήσεις εξίσου. Δεν έχω αποφασίσει τι θα κάνω ακριβώς, απλά θέλω να βοηθήσω και πιστεύω ότι μπορεί να γίνει με πολλούς τρόπους», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Τέλος ανέφερε ότι θα πάει διακοπές όπως πολλά παιδιά στην ηλικία του, κάτι που είναι επιβράβευση και χαλάρωση μετά από μια χρονιά σκληρής δουλειάς και επανακοινωνικοποίηση με τους φίλους και τον κόσμο γύρω του.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.