Βίκυ Μήτρου: Ο Υπουργός Ναυτιλίας δεν έθιξε θέμα ιδιωτικοποίησης του λιμανιού του Βόλου

Έκοψαν την πρωτοχρονιάτικη πίτα τους εργαζόμενοι και Διοίκηση του ΟΛΒ

Ο Υπουργός Ναυτιλίας κ. Ιωάννης Πλακιωτάκης σε συνάντηση προ ημερών με την Διοίκηση του ΟΛΒ δεν έθιξε το θέμα της ιδιωτικοποίησης του λιμανιού του Βόλου, όπως επεσήμανε η πρόεδρος του Οργανισμού κ. Βίκυ Μήτρου στην ομιλία της κατά τη διάρκεια της κοπής πίτας της Διοίκησης και των εργαζομένων, τη στιγμή όμως που οι φήμες παραχώρηση σε ιδιώτες, φουντώνουν, μετά και τις δηλώσεις του αμερικανού πρέσβη Τζέφρι Πάιατ.
Η κ. Μήτρου στην ομιλία της σημείωσε αρχικά, πως “Τα δύσκολα φαίνεται να παρέρχονται και η ελπίδα της πλήρους ανάκαμψης μπορεί να πει κανείς, με σχετική ασφάλεια, ότι έχει αρχίσει να λάμπει και πάλι”.
Η πρόεδρος του ΟΛΒ μίλησε στους εργαζομένους και για τη σύσκεψη στην οποία μετείχαν τα στελέχη του Οργανισμού, υπό τον Υπουργό Ναυτιλίας & Νησιωτικής Πολιτικής κ. Ιωάννης Πλακιωτάκης .
Στη συζήτηση ο Υπουργός, ανέφερε η κ. Μήτρου, γνωστοποίησε ότι οι προτεραιότητες των διοικήσεων των μεγαλύτερων λιμένων, οφείλουν να είναι η αγαστή συνεργασία με την τοπική κοινωνία, η διαφύλαξη των νομίμων συμφερόντων των Οργανισμών, η βέλτιστη λειτουργία και εκμετάλλευση των λιμένων και η μέριμνα για τη διαρκή ανάπτυξή τους.
Τονίστηκε μάλιστα η αναγκαιότητα εξέτασης της πιθανής επικαιροποίησης των Γενικών Προγραμματικών Σχεδίων (Master Plan) των λιμανιών, εφόσον αυτή δύναται να εξυπηρετήσει τους στόχους .

Θα διευθετηθούν εκκρεμή ζητήματα,
που χρονίζουν και ταλανίζουν τα λιμάνια

Εκκρεμή ζητήματα, που χρονίζουν και ταλανίζουν τα λιμάνια και τους φορείς που τα διαχειρίζονται, υπάρχει βούληση, τόνισε η κ. Μήτρου, να διευθετηθούν στη βάση ενός σχεδίου Νόμου που θα κατατεθεί στη Βουλή αρχές Μαρτίου και το οποίο θα έχει το χαρακτήρα αυτού που λέμε πολυνομοσχέδιο.
“Κύρια μέριμνα της Κυβέρνησης είναι τα λιμάνια να προβούν σε ενέργειες που θα στοχεύουν στην αναβάθμιση του ρόλου τους στην εξυπηρέτηση των σκοπών τους, ενώ υποδέχθηκε με ενθουσιασμό ενέργειες όπως η επιχειρούμενη ανανέωση του μηχανολογικού εξοπλισμού του Οργανισμού μας, η οποία έχει δρομολογηθεί, δεσμευόμενος για την παροχή της βοήθειάς του.
Αναφορικά με ζητήματα που αφορούν στους εργαζομένους στα λιμάνια, μας γνωστοποίησε, ότι τελούν σε γνώση του διαδικασίες που σχετίζονται με τη σύναψη νέων Επιχειρησιακών Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας στους περιφερειακούς Οργανισμούς Λιμένων, ενώ σε κάθε περίπτωση ο ίδιος είναι διατεθειμένος να συνδράμει στην θετική έκβαση της πορείας της διαπραγμάτευσης, ενώ ζητήματα που άπτονται του θέματος των ιδιωτικοποιήσεων δεν θίχτηκαν εκ μέρους του”, υποστήριξε, μεταξύ άλλων κ. Μήτρου.
Η πρόεδρος του ΟΛΒ διαβεβαίωσε τους εργαζομένους πως οι προθέσεις της Διοίκησης του Οργανισμού προσδιορίζονται εντός των ορίων ενός πλαισίου αγαστής συνεργασίας και τους κάλεσε να συνεργαστούμε ακόμη περισσότερο προκειμένου να μπορέσουν να επιτύχουν τον κοινό τους στόχο στο μεγαλύτερο δυνατό βαθμό.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.