Συνεχίζει τη δράση του το « Βήμα διαλόγου των πολιτών για την ανάπτυξη του Βόλου»

Πρωτοβουλία δημοτών που αγωνιούν για το μέλλον της πόλης

Πρωτοβουλία ανέλαβαν δημότες και δημιούργησαν το « Βήμα διαλόγου των πολιτών για την ανάπτυξη του Βόλου», με στόχο να συζητηθούν και να τεθούν στο τραπέζι προτάσεις για την ανάπτυξη και το μέλλον της πόλης.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση της κίνησης αυτής « Το « Βήμα διαλόγου των πολιτών για την ανάπτυξη του Βόλου» , είναι ένας ανοικτός δημοκρατικός χώρος διαλόγου δημοτών , οι οποίοι αγωνιούν πραγματικά για την ανάπτυξη και το μέλλον αυτής της πόλης και θέτουν σε δεύτερη μοίρα τις πολιτικές και άλλες διαφορές. Η πρωτοβουλία αυτή, η οποία σε μικρό σχετικά διάστημα συσπείρωσε δημότες κάθε ηλικίας και ιδεολογίας , έχει σαν προτεραιότητα την δημοκρατική και δημιουργική συζήτηση με σκοπό την συγκρότηση τεκμηριωμένης και αξιόπιστης αναπτυξιακής πρότασης.

Πρωταρχική μας επιθυμία είναι να δημιουργήσουμε μια βάση δεδομένων σε συνεργασία με τους θεσμικούς και κοινωνικούς φορείς της περιοχής μας , ώστε να αξιοποιήσουμε τα αναρίθμητα συγκριτικά πλεονεκτήματα στον οικονομικό , τον κοινωνικό και πολιτιστικό τομέα.
Η πρώτης εκδήλωση της πρωτοβουλίας μας , η οποία πραγματοποιήθηκε πρόσφατα με θέμα « Ανάπτυξη – απασχόληση-κοινωνική οικονομία» είχε μεγάλη επιτυχία τόσο για το περιεχόμενο της κύριας ομιλίας , τις ουσιαστικές παρεμβάσεις δημοτών,όσο και για την ενεργό συμμετοχή του κόσμου που την παρακολούθησε.

Η δράση μας συνεχίζεται με την δεύτερη εκδήλωση με θέμα « Λιμάνι και ανάπτυξη του Βόλου» , η οποία θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 16 Ιουνίου , ώρα 7.30 μ.μ. στην αίθουσα εκδηλώσεων του ξενοδοχείου ΠΑΡΚ.

Κύριος ομιλητής της εκδήλωσης θα είναι ο πρόεδρος του ΟΛΒ κ. Θρασύβουλος Σταυριδόπουλος , ο οποίος θα παρουσιάσει την επικαιροποιημένη πρόταση του ΟΛΒ για την ολιστική ανάπτυξη του λιμανιού.

Στην συζήτηση μπορούν ελεύθερα και σε εύλογο χρόνο να καταθέσουν την άποψή τους όσοι το επιθυμούν.

Επίσης με την εκδήλωση αυτή θέλουμε επί πλέον να επισημάνουμε την ανάγκη συνεργασίας όλων των θεσμικών ή κοινωνικών φορέων , με πρωτοπόρους τους ΟΤΑ με στόχο την μεγιστοποίηση του αποτελέσματος υπέρ της κοινωνίας και των πολιτών.Θεωρούμε ότι η Αυτοδιοίκηση μπορεί και πρέπει να έχει κυρίαρχο ρόλο σε θέματα περιφερειακής ανάπτυξης , στο πλαίσιο της εγγύτητας και της επικουρικότητας και να συμβάλλει σημαντικά στο ξεπέρασμα της πολύχρονης και πολύπλευρης εθνικής μας Κρίσης».

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.