Βιωματικά εργαστήρια από την Πρόταση Ζωής στο 2ο Δημοτικό Σχολείο Ν. Αγχιάλου -«Βαρνάλειο»

Το  Κέντρο Πρόληψης των Εξαρτήσεων και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας Π.Ε. Μαγνησίας «Πρόταση Ζωής» που λειτουργεί σε συνεργασία με τον ΟΚΑΝΑ, με πρόεδρο τον κ. Ευθύμιο Ζιγγιρίδη, πραγματοποίησε δύο βιωματικά εργαστήρια στις τάξεις Ε1-Ε2 και  Στ1-Στ2 του 2ου  Δημοτικού Σχολείου Ν. Αγχιάλου – «Βαρνάλειο», μετά από πρόσκληση του διευθυντή του σχολείου κ. Χρήστου Δασκαλοθανάση.

Τα επιστημονικά στελέχη του Κέντρου επισκέφθηκαν το σχολείο στις 18 Μαΐου και πραγματοποίησαν βιωματικά εργαστήρια. Οι κ.κ. Ζωή Γώγου, Ψυχολόγος-Επιστημονικά Υπεύθυνη και  Δήμητρα Σωτηροπούλου, Κοινωνική Λειτουργός συνεργάστηκαν με τους μαθητές/τριες των δύο τμημάτων της Στ’ Τάξης αναπτύσσοντας το θέμα «Οι ρόλοι των δύο φύλων»,  με δουλειά σε μικρές ομάδες, συζήτηση στην ολομέλεια και χρήση εικαστικών μέσων.

Επίσης, οι κ.κ. Σοφία Μητρίτσια, Κοινωνική Ανθρωπολόγος και Μυλωνάκη Μαρία Αγγελική, Ψυχολόγος, συνεργάστηκαν με τους μαθητές/τριες των δύο τμημάτων της Ε’ Τάξης αναπτύσσοντας το θέμα «Η επικοινωνία  στις σχέσεις», με δουλειά σε μικρές ομάδες, συζήτηση στην ολομέλεια και χρήση εικαστικών μέσων.

 

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.