Βιωματικό σεμινάριο από την Μονάδα Αλτσχάιμερ Βόλου για τους φροντιστές ατόμων με άνοια

Κάθε Μάρτιο οι  Εταιρείες Alzheimer της Ελλάδος τιμούν και αφιερώνουν  συμβολικά την Ημέρα Φροντιστή, στους ανθρώπους που στέκονται και συμπαραστέκονται στα άτομα με άνοια. Η Παγκόσμια Ημέρα φροντιστή έχει στόχο να ευαισθητοποιήσει, να ενημερώσει, αλλά και να δώσει βήμα έκφρασης στους περιθάλποντες των ασθενών. Ο καθημερινός τους αγώνας είναι αδιάκοπος, έχει ένα δυσβάχτο φορτίο, αλλά και επισφραγίζει το δεσμό και την φροντίδα των αγαπημένων τους προσώπων που νοσούν.

Με αφορμή την παραπάνω Παγκόσμια Ημέρα η Ελληνική εταιρεία Νόσου Αλτσχάιμερ και Συναφών διαταραχών Βόλου, πάντα πιστή και διαθέσιμη στο να αφουγκράζεται και όσο μπορεί να καλύπτει τις ανάγκες των φροντιστών σας πραγματοποιεί μια βιωματική συνάντηση για φροντιστές ασθενών με άνοια, όπου το συντονισμό θα έχουν επαγγελματίες υγείας της δομής. Η δράση αυτή θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 4 Απριλίου από τις 10:00 έως τις 12:00 με τίτλο «Πως μπορώ να με φροντίζω καλύτερα» και θα διεξαχθεί στο OpenOffice Κ. Καρτάλη 62-68 (2ος όροφος) με Ερμού στον Βόλο.

Ο στόχος της παραπάνω δράσης, είναι οι συμμετέχοντες να μοιραστούν εμπειρίες και να ενημερωθούν και για άλλους τρόπους και οπτικές στην φροντίδα, όχι των αγαπημένων τους, αλλά κυρίως του εαυτού τους, ώστε να ενδυναμωθούν συναισθηματικά. Η δράση απευθύνεται σε περιορισμένο αριθμό ατόμων, συγγενείς ή/και φροντιστές (άμεσοι ή έμμεσοι) ατόμων με άνοια και η συμμετοχή είναι δωρεάν.

Για δηλώσεις συμμετοχής μπορείτε να επικοινωνείτε στα τηλ. 2421031227 (θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας).

 

Χώρος Διεξαγωγής:

OpenOffice Κ. Καρτάλη 62-68 (2ος όροφος) με Ερμού, 38221 Βόλος

+30 24210 23099 +30 6974325528 / +30 6936 831784

[email protected] www.openofficevolos.gr

 

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.