Βλέπει Αλεξιάδη η ΟΕΒΕΜ και ζητάει “οξυγόνο”

Την Τρίτη στο Υπουργείο Οικονομικών, θα συζητήσει μέτρα για "πάγωμα" κατασχέσεων και ρευστότητα

Συνάντηση με τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών Τρύφωνα Αλεξιάδη θα έχει την ερχόμενη Τρίτη στις 10 το πρωί αντιπροσωπεία της ΟΕΒΕΜ, προκειμένου να συζητηθούν τα μείζονα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις όχι μόνο της Μαγνησίας, αλλά ολόκληρης της χώρας.

Η συνάντηση θα πραγματοποιηθεί χωρίς την παρουσία του προέδρου της ΓΣΕΒΕΕ Γιώργου Καββαθά ο οποίος εκείνη την ώρα θα παρευρίσκεται σε άλλη σύσκεψη με τους κοινωνικούς εταίρους.
Οι εκπρόσωποι των επαγγελματοβιοτεχνών θα καταθέσουν υπόμνημα με αιτήματα που θα περιλαμβάνει μεταξύ άλλων:
1. Το άμεσο «πάγωμα» των κατασχέσεων από το Δημόσιο προς πελάτες οφειλετών που οδηγεί σε κλείσιμο των επιχειρήσεων.
2. Την επαναφορά της ρύθμισης των οφειλών σε 100 ή και περισσότερες δόσεις με παράλληλο «κούρεμα» των ληστρικών προσαυξήσεων για οφειλές προς το Δημόσιο.
3. Δυνατότητα αποπληρωμής των τραπεζικών δανείων στο ποσοστό που θα πωληθούν στα ξένα funds, από τους ίδιους τους δανειολήπτες.
4. Ακατάσχετος λογαριασμός στο 85% των καταθέσεων σε κάθε λογαριασμό προκειμένου να διευκολυνθεί η ρευστότητα των επιχειρήσεων.
5. Μείωση του ΦΠΑ και των φορολογικών συντελεστών για τις επιχειρήσεις.

Η αντιπροσωπεία της ΟΕΒΕΜ θα επιδιώξει να έχει και άλλες συναντήσεις σε άλλα υπουργεία, προκειμένου να βρεθούν λύσεις στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.