Βολιώτες μαθητές προώθησαν τοπικά προϊόντα και τον ελληνικό πολιτισμό

Βρέθηκαν στα Μετέωρα και προσέφεραν δώρα σε τουρίστες!

Με έναν… όμορφο, όσο και έξυπνο τρόπο, Βολιώτες μαθητές και μαθήτριες, με την παρότρυνση και βοήθεια των εκπαιδευτικών τους, κατάφεραν και προώθησαν σε ξένους επισκέπτες, τόσο τα τοπικά μας προϊόντα, όσο και τον ελληνικό πολιτισμό! Μάλιστα οι ίδιοι μαθητές, λειτουργώντας ως πρεσβευτές της Μαγνησίας, κατάφεραν και κέρδισαν τις εντυπώσεις, όταν βρέθηκαν ακόμη και …στα Μετέωρα, μιλώντας με τους ξένους επισκέπτες για τις ομορφιές του Πηλίου, του Βόλου και ευρύτερα της Μαγνησίας, προσφέροντας μάλιστα προϊόντα, που είχαν φροντίσει νωρίτερα να εξασφαλίσουν μέσω χορηγιών!
Τα παιδιά δέχθηκαν και ερωτήσεις, ενώ αναφέρθηκαν τόσο στον ελληνικό πολιτισμό ευρύτερα, όσο ακόμη και στην ελληνική κουζίνα!
Πιο συγκεκριμένα, ήταν μια ξεχωριστή ημέρα , αυτή που είχαν την ευκαιρία να ζήσουν οι μαθητές απ΄τα κέντρα ξένων γλωσσών Θ. Τσιάβου- Ράπτη και Σ. Κοτρώνη απ΄τον Βόλο, την περασμένη Κυριακή 20 Οκτωβρίου.
Στα πλαίσια ενός προγράμματος που ονομάζεται «YOUR THOUGHTS ON GREECE», τα παιδιά είχαν την ευκαιρία να μεταβούν στα Μετέωρα όπου πήραν συνεντεύξεις από ξένους τουρίστες.
Τα οφέλη του προγράμματος, ασφαλώς και ήταν πολλαπλά. Καταρχήν τα παιδιά ενθουσιάστηκαν με αυτόν τον βιωματικό τρόπο εκπαίδευσης και διαπίστωσαν ότι η μάθηση μπορεί να συνδυαστεί περίφημα με …τη διασκέδαση.
Επίσης τονίστηκε η αυτοπεποίθησή τους, με όλα τα κολακευτικά σχόλια που άκουσαν για το επίπεδο των αγγλικών τους και αισθάνθηκαν περήφανα για τον τόπο τους, προωθώντας τον πολιτισμό μας και τοπικά προϊόντα, τα οποία σε συσκευασία δώρου, μοιράστηκαν στους τουρίστες! Σημειώνεται, ότι οι χορηγοί του προγράμματος, ήταν οι : «BURLINGTON BOOKS, ΕΨΑ, κα Δέσποινα Θεοδωρίδη (κατάστημα ρούχων) και εισαγωγική Λιακόπουλου. Για την επικοινωνία, χορηγοί, η εφημερίδα ΜΑΓΝΗΣΙΑ και το www.magnesianews.gr

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.