Βολιώτης έσερνε με αυτοκίνητο τον νεκρό σκύλο του

Κρίθηκε ένοχος, για κακοποίηση ζώου συντροφιάς

«Καμπάνα» φυλάκισης ενός έτους περίμενε έναν 71χρονο Βολιώτη, που έσερνε δεμένο στο αυτοκίνητό του τον νεκρό του σκύλο, για να πάει σε κτήμα του εκτός πόλης να τον θάψει, όπως είπε στο Δικαστήριο. Το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Βόλου τον δίκασε χθες και τον καταδίκασε, κατά πλειοψηφία, σε φυλάκιση 12 μηνών με αναστολή, αφού του αναγνωρίστηκε ελαφρυντικό πρότερου έντιμου βίου, ενώ έχει δικαίωμα άσκησης έφεσης.
Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, ο 71χρονος, τον Αύγουστο του 2018 είχε δέσει με σχοινί στον προφυλακτήρα του αυτοκινήτου του, το κουφάρι του σκύλου του που είχε πεθάνει νωρίτερα, με σκοπό να το μεταφέρει σε κτήμα ιδιοκτησίας του εκτός Βόλου για να το θάψει.
Στο Δικαστήριο είπε, ότι το ζώο, που ήταν ιαπωνικής ράτσας Ακίτα, αντιμετώπιζε προβλήματα υγείας και ενώ το είχε βγάλει βόλτα στη Γορίτσα, για κάποια λεπτά, το άφησε ελεύθερο. Ο σκύλος χάθηκε από το οπτικό πεδίο του 71χρονου και όταν τον έψαξε στη γύρω περιοχή, τον βρήκε να είναι πεσμένος στο έδαφος νεκρός.
Το σκυλί, σύμφωνα με τον ιδιοκτήτη του , ήταν βαρύ, ζύγιζε περίπου 60 κιλά και επειδή δεν μπορούσε να το σηκώσει για να τον φορτώσει στο αυτοκίνητο, το έδεσε με σχοινί από το λαιμό και το έσερνε με το αυτοκίνητο για να τον μεταφέρει σε κτήμα ιδιοκτησίας του εκτός Βόλου, προκειμένου να το θάψει.
Στη διαδρομή, πολίτης είδε το περιστατικό, έκανε καταγγελία και ο 71χρονος συνελήφθη από αστυνομικούς.
Στην απολογία του ισχυρίστηκε πως ο σκύλος είχε ήδη πεθάνει, αρνούμενος ότι αυτός έφερε κάποια ευθύνη για τον θάνατο του ζώου, κάτι όμως που δεν φαίνεται να έπεισε και δεν απέφυγε την καταδίκη.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.