Βολιώτης κρατούμενος πέταξε τις πατερίτσες και άρχισε να τρέχει προς την… ελευθερία

Συνελήφθη ωστόσο άμεσα. Έχει καταδικαστεί γιατί χτυπάει την γυναίκα και τα πεθερικά του

Όπως έκανε δυο φορές μέχρι τώρα από το Ψυχιατρείο που είχε μεταφερθεί, απ’ όπου το έσκασε, έτσι και παραμονή Χριστουγέννων ένας 46χρονος υπήκοος Αλβανίας, που έχει απασχολήσει πολλές φορές τις αστυνομικές και δικαστικές αρχές του Βόλου, προσπάθησε αυτή τη φορά να το σκάσει από το Νοσοκομείο Λάρισας, όπου τον μετέφεραν οι υπάλληλοι των φυλακών, όπου είναι προφυλακισμένος, για απόπειρα ενδοοικογενειακής βαριάς και της σκοπούμενης σωματικής βλάβης κατά συρροή.
Η έμπνευση ενός κρατουμένου των φυλακών Λάρισας ο οποίος αποφάσισε να παραστήσει τον ασθενή χρησιμοποιώντας πατερίτσες για να βρεθεί στο νοσοκομείο και να βρει ευκαιρία να αποδράσει, ήταν τουλάχιστον ατυχής, γιατί συνελήφθη ξανά και σε βάρος του σχηματίστηκε δικογραφία για απόπειρα απόδρασης.

Σύμφωνα με την eleftheria.gr ένας 46χρονος κρατούμενος των Φυλακών Λάρισας, μετήχθη τρεις φορές συνολικά στο εφημερεύον Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Λάρισας. Ο κρατούμενος χρησιμοποιούσε πατερίτσες προκειμένου να εκμεταλλευτεί τον κανονισμό που θέλει τον κρατούμενο που χρησιμοποιεί πατερίτσες να μην δεσμεύεται με χειροπέδες καθώς δεν θα μπορεί να περπατήσει.

Ο 46χρονος, την περασμένη Παρασκευή, παραμονή των Χριστουγέννων, οδηγήθηκε για πρώτη φορά στο εφημερεύον ΠΠΓΝΛ, έχοντας τραυματιστεί στο κεφάλι, κάτω από συνθήκες που ερευνώνται. Με αφορμή εκείνα τα τραύματα οδηγήθηκε για δεύτερη φορά ξανά στο ΠΠΓΝ, δηλώνοντας ότι υποφέρει από ζαλάδες, ενώ οδηγήθηκε ξανά για τρίτη φορά στο εφημερεύον ΠΠΓΝΛ. Επικαλούμενος κινητικά προβλήματα σε όλες τις μεταγωγές, χρησιμοποιούσε τις πατερίτσες.

Τελικά εξετάστηκε από ιατρό παθολόγο για τις ζαλάδες που αισθανόταν. Μετά την ολοκλήρωση των ιατρικών εξετάσεων κατά την έξοδο από το Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών του ΠΠΓΝΛ και ενώ οδηγούνταν στο αυτοκίνητο της μεταγωγής προκειμένου να επιστρέψει στις Φυλακές, ο 46χρονος πέταξε στο έδαφος τις πατερίτσες και αποπειράθηκε να διαφύγει. Τον καταδίωξαν ωστόσο οι υπάλληλοι της Εξωτερικής Φρουράς των Φυλακών και λίγα μέτρα παρακάτω τον συνέλαβαν στον αύλειο χώρο του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου.

Να σημειωθεί πως ο 46χρονος κρατείται προσωρινά στις Φυλακές Λάρισας, καθώς του έχουν απαγγελθεί οι κατηγορίες, μεταξύ άλλων, της απόπειρας ενδοοικογενειακής βαριάς και της σκοπούμενης σωματικής βλάβης κατά συρροή. Σε βάρος του 46χρονου θα σχηματιστεί δικογραφία από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Λάρισας η οποία θα υποβληθεί στην Εισαγγελία Πλημμελειοδικών Λάρισας.

Ο 46χρονος προφυλακίστηκε μετά από απόφαση του ανακριτή Βόλου, διότι αφού δημιούργησε επεισόδιο όπως καταγγέλθηκε, τσιρίζοντας, φωνάζοντας και απειλώντας τα πεθερικά του, πήρε ένα στειλιάρι και προσπάθησε να χτυπήσει τον πεθερό του και πέταξε μια μεγάλη σε όγκο πέτρα (μήκους 50 εκ. και πλάτους 10 εκ.) κατά της πεθεράς του, ευτυχώς χωρίς να τραυματίσει κανέναν.

Επιστολή της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας
Υπαλλήλων Εξωτερικής Φρούρησης

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Υπαλλήλων Εξωτερικής Φρούρησης με επιστολή της προς τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη αναφέρεται στο πρόσφατο παράδειγμα κρατουμένου στο κατάστημα της Λάρισας όπου κρατούμενος προφασιζόμενος προβλήματα υγείας, σε διάστημα τεσσάρων ημερών μετήχθη τρεις φορές στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Λάρισας με την τελευταία μεταγωγή να συνοδεύεται και από απόπειρα απόδρασης, την οποία ευτυχώς κατέστειλαν οι υπάλληλοι της συνοδείας. Η Ομοσπονδία ζητά α) να στελεχωθούν τα ιατρεία των Καταστημάτων Κράτησης με επαρκές προσωπικό και με υλικοτεχνική υποδομή, β) να περιοριστεί η κατάχρηση αυτών των εκτάκτων μεταγωγών κρατουμένων σε Νοσοκομεία χωρίς επαρκείς και απόλυτα δικαιολογημένους ιατρικά λόγους, γ) να αποζημιωθεί το προσωπικό για το σύνολο των οφειλομένων ημερησίων αναπαύσεων που του οφείλονται, το συντομότερο.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.