Βολιώτισσα μητέρα διαμαρτύρεται γιατί σε ειδικό σχολείο φόρεσαν μάσκα στο παιδί της

«Δεν είχα καμία όχληση από την Εισαγγελία», τόνισε ο Διευθυντής Πρωτοβάθμιας

Τη διαμαρτυρία της για τη χρήση μάσκας στο παιδί της, που φοιτά σε ειδικό σχολείο του Βόλου εξέφρασε η μητέρα του, μέσω των κοινωνικών δικτύων λέγοντας πως χωρίς εκείνη να το γνωρίζει , οι δάσκαλοι του σχολείου φόρεσαν μάσκα στο παιδί της. Η ίδια όπως σημειώνει σε βίντεο που ανήρτησε στα κοινωνικά δίκτυα μετέφερε το θέμα στον Εισαγγελέα Βόλου. Από την πλευρά του ο Διευθυντής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας κ. Γιώργος Πολύζος μιλώντας στο magnesianews.gr ανέφερε πως δεν δέχτηκε καμία όχληση από την Εισαγγελία.

Στο βίντεο που κάνει το γύρο του διαδικτύου και συγκεντρώνει σχόλια κατά της χρήσης της μάσκας αποδίδοντας τα εύσημα στην μητέρα για την αντίδρασή της, φαίνεται το Δικαστικό Μέγαρο Βόλου και η φωνή της μητέρας που εξιστορεί το περιστατικό του παιδιού της.

Ερωτηθείς από το magnesianews.gr για το περιστατικό ο Διευθυντής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας κ. Γιώργος Πολύζος επεσήμανε πως τα παιδιά που εξαιρούνται από τη χρήση μάσκας είναι όσα έχουν γνωσιακή, αναπτυξιακή ή ψυχική διαταραχή και όσα αντιμετωπίζουν σοβαρό νευρολογικό, μυϊκό ή άλλο νόσημα που τα εμποδίζει να χειριστούν τη μάσκα, ενώ για το θέμα που προέκυψε σε ειδικό σχολείο του Βόλου, όπως τόνισε, δεν έχει καμία όχληση από την Εισαγγελία.

Στο ίδιο μήκος κύματος κυμαίνεται και η κ. Ράνια Καρανικόλα, πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων παιδιών ΑμεΑ Ν. Μαγνησίας, η οποία ανέφερε ότι και οι μαθητές στα Ειδικά Σχολεία πρέπει να φορούν μάσκα, εάν μπορούν, όσα παιδιά έχουν τις δυνατότητες να φορούν μάσκα, πρέπει να εκπαιδευτούν, ενώ όσα αποδεδειγμένα δεν δύνανται να φορούν μάσκα, αυτά τα παιδιά εξαιρούνται αυτής γι’ αυτό και είναι υποχρεωμένο το διδακτικό και το λοιπόν προσωπικό των Ειδικών Σχολείων να φορά μάσκα.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.