Βόλος: Αυξημένες οι τιμές για την φοιτητική στέγη

Μεγάλη ζήτηση και μικρότερη προσφορά είναι η εικόνα που παρουσιάζουν τα μικρά και μεσαίου μεγέθους προς ενοικίαση διαμερίσματα στην μείζονα περιοχή του Βόλου, εν όψει και της νέας ακαδημαϊκής χρονιάς και την άφιξη χιλιάδων νέων φοιτητών.

Οι γονείς και οι νεοεισερχόμενοι φοιτητές στο Πανεπιστήμιο θα πρέπει να ψάξουν καλά και αρκετά ώστε να βρουν αυτό που θέλουν, αλλά ταυτόχρονα οι τιμές έχουν αυξηθεί για την φετινή χρονιά σε ποσοστό από 5 μέχρι και 10%, λόγω της μεγάλης ζήτησης, ειδικά στον κεντρικό τομέα του Βόλου όπου οι φοιτητές αναζητούν διαμέρισμα για να εγκατασταθούν, προκειμένου να εξυπηρετούνται καλύτερα.
Ο μεσίτης Δημήτρης Τζαμτζής, μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ανέφερε ότι «και οι βραχυχρόνιες ενοικιάσεις μέσω της πλατφόρμας AirBnb έχουν επηρεάσει την κατάσταση αφού γύρω στα 180 με 200 διαμερίσματα στον Βόλο ενοικιάζονται με τον τρόπο αυτό. Στον κεντρικό ιστό του Βόλου η τιμή για ένα ανακαινισμένο δυάρι κυμαίνεται μεταξύ 260-320 ευρώ και για μία γκαρσονιέρα 25-35 τ.μ η τιμή είναι από 190 μέχρι 230 ευρώ. Τα διαθέσιμα καινούρια διαμερίσματα (μετά το 2000) είναι ελάχιστα και κοστίζουν από 300 μέχρι και 360 ευρώ».

«Χρειαζόμαστε πάνω από 12 μεγάλες πολυκατοικίες των 50 διαμερισμάτων η καθεμία, για να ισορροπήσει η κατάσταση της προσφοράς και της ζήτησης στον Βόλο» κατέληξε ο κ. Τζαμτζής.

Την ίδια άποψη εξέφρασε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ και ο μεσίτης Κωνσταντίνος Παπαδημητρίου λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «στον Βόλο των 200.000 κατοίκων δεν επαρκούν τα διαμερίσματα, ενώ η ζήτηση είναι πολύ μεγάλη και γι αυτό υπάρχει αύξηση στις τιμές. Ένα καλό δυάρι κυμαίνεται από 300 μέχρι και 350 ευρώ και σε μερικές περιπτώσεις φθάνει και τα 400. Σε αντίστοιχα διαμερίσματα 20ετίας και πάνω οι τιμές “παίζουν” μεταξύ 250-280 και 300 ευρώ τον μήνα. Υπάρχουν και διαμερίσματα 40 και πλέον ετών, όχι σε καλή κατάσταση, που ο ενδιαφερόμενος θα τα βρει στα 180-220 ευρώ. Στην Νέα Ιωνία που την προτιμούν στρατιωτικοί και νεαρά ζευγάρια οι τιμές είναι καλύτερες, όπως και στην Νεάπολη όπου όμως είναι δύσκολη η πρόσβαση και η μετακίνηση των φοιτητών, αν και είναι κοντά το Πολυτεχνείο».

Τέλος να τονισθεί ότι ο Βόλος διαθέτει ένα εξαιρετικό δίκτυο αστικών συγκοινωνιών, που εξυπηρετεί κάθε περιοχή της πόλης με πολύ πυκνά δρομολόγια και καινούρια λεωφορεία.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.