Βόλος: Αθωώθηκε επιχειρηματίας μετά από τέσσερα σχεδόν χρόνια…

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ
Διαπιστώθηκε ότι πήγε σε δίκη με λάθος κατηγορητήριο

Αθώος κρίθηκε από το Μονομελές Πλημμελειοδικείο Βόλου ένας 57χρονος επιχειρηματίας, ο οποίος αρχικά κατηγορήθηκε για παραβίαση των μέτρων διασποράς του κορωνοϊού, του επιβλήθηκε πρόστιμο 5.000 € και σχεδόν 4 χρόνια μετά αποδείχτηκε ότι σύρθηκε στο Δικαστήριο με λάθος κατηγορητήριο.

Όλα έγιναν την περίοδο του covid, το 2020, όταν υπήρχε η απαγόρευση λειτουργίας των επιχειρήσεων εστίασης, αλλά λειτουργούσαν με τη μορφή take away για ντελίβερι. Η επιχείρηση του 57χρονου με βάση το καταστατικό λειτουργίας της μπορούσε να λειτουργήσει ως take away, όπως και έκανε, έχοντας παράλληλα μαζέψει όλα τα τραπεζοκαθίσματα από τον εξωτερικό χώρο που διέθετε, αλλά και από μέσα από το μαγαζί. Η επιχείρηση είναι γνωστή για τα κοκτέιλ χωρίς αλκοόλ που σερβίρει, βρίσκεται απέναντι από παιδική χαρά ενώ σερβίρει και μικρογεύματα και πελάτες είναι κυρίως οικογένειες.
Στις 18 Δεκεμβρίου 2020, έξω από το κατάστημα βρισκόταν στην ουρά πέντε πελάτες περιμένοντας να εξυπηρετηθούν, έγινε έλεγχος από αστυνομικούς της Ομάδας ΔΙΑΣ, οι οποίοι βεβαίωσαν σε δύο από τους πελάτες πρόστιμο 300 € στον καθένα, διότι δεν φορούσαν μάσκα προστασίας και για άσκοπη μετακίνηση και πρόστιμο 5.000 € στον επαγγελματία, διότι όπως ανέφερε το κατηγορητήριο λειτουργούσε κανονικά την επιχείρηση, παραβιάζοντας τα μέτρα προστασίας για τη μη διασπορά του κορωνοϊού.

Ο αστυνομικός που κατέθεσε ανέφερε ότι ο ίδιος δεν είδε πελάτες μέσα στο μαγαζί, αλλά μόνο έξω από την επιχείρηση. Ωστόσο τόνισε ότι δύο από τους πελάτες που περίμεναν έξω είχαν μπροστά του δύο ποτήρια εκτίμησε με ποτό και έτσι θεωρήθηκε πως η επιχείρηση λειτουργούσε κατά παράβαση του Νόμου.
Ο συνήγορος υπεράσπισης και ο ο επαγγελματίας, αρνήθηκαν την κατηγορία και προσκόμισαν φωτογραφικό υλικό στο οποίο καταγραφόταν η τήρηση των μέτρων που είχε επιβάλλει η Πολιτεία, ενώ υπέρ του επαγγελματία κατέθεσε και αυτόπτης μάρτυρας, λέγοντας ότι επιχείρηση ουδέποτε παραβίασε τα μέτρα κατά τη διάρκεια των απαγορεύσεων της πανδημίας.
Μετά τις καταθέσεις η εισαγγελέας έδρας πρότεινε ο 57χρονος να κηρυχθεί αθώος λόγω αμφιβολιών και το Δικαστήριο τον αθώωσε.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.
Γίνετε μέλος στο κανάλι Magnesianews στο Messenger για όλες τις τελευταίες ειδήσεις.