Βόλος: Αύγουστο …θύμισε η κίνηση από ιστιοπλοϊκά σκάφη στη θάλασσα

Σε χαμηλά επίπεδα η επιβατική κίνηση προς τις Σποράδες

Μετά από απραξία πολλών μηνών, από το Σαββατοκύριακο επιτρέπεται η πλεύση των ιστιοπλοϊκών σκαφών, κάτι που ήταν ευκαιρία, σε σχέση με τον καλό καιρό της Κυριακής, για πολλούς να βρεθούν και πάλι στη θάλασσα.
Πάντως η κίνηση των επιβατών από το λιμάνι του Βόλου προς τα νησιά των Σποράδων ήταν υποτονική και κυμάνθηκε στις 300 επιβάτες το Σάββατο και ισάριθμους την Κυριακή, λίγο αυξημένη σε σχέση με την περίοδο απαγόρευσης των μετακινήσεων.
Σύμφωνα με στοιχεία του Λιμεναρχείου Βόλου, το περασμένο Σάββατο και Κυριακή από το λιμάνι του Βόλου απέπλευσαν 23 ιστιοπλοϊκά σκάφη, που είχαν την ευκαιρία να βρεθούν ξανά στη θάλασσα από τον περασμένο Σεπτέμβριο που υπήρχε απαγορευτικό, λόγω των μέτρων περιορισμού της διάδοσης του κορωνοϊού.
Στελέχη του Λιμεναρχείου τονίζουν ότι η κίνηση αυτή θυμίζει Αύγουστο, παρά το γεγονός ότι το Σάββατο ο καιρός ήταν βροχερός, σε αντίθεση με την Κυριακή που ήταν ιδανικός για θαλάσσια βόλτα.
Σημειώνεται ότι στο λιμάνι του Βόλου είναι αγκυροβολημένα εκατοντάδες σκάφη αναψυχής, αλλά φαίνεται ότι ακόμη αυτή την περίοδο δεν είναι έτοιμα, ενόψει του καλοκαιριού.
Όσον αφορά στην ακτοπλοϊκή κίνηση τα δύο πλοία σε δύο δρομολόγια το καθένα που έκαναν το Σάββατο και την Κυριακή μετέφεραν μόλις 578 επιβάτες, που αντιστοιχούν σε ένα μόλις δρομολόγιο του «Εξπρές Σκιάθος», ενδεικτικό του ότι η κίνηση προς τα νησιά δεν ξεκίνησε ακόμη.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.