Εισέπραττε τα χρήματα Βολιωτών για δήθεν πωλήσεις και γινόταν «καπνός»

Εξιχνίαση από την Αστυνομία δύο απατών μέσω ίντερνετ με δράστη έναν 49χρονο

Ένας 49χρονος από την Αθήνα είναι ο δράστης δύο περιπτώσεων απάτης μέσω διαδικτύου με θύματα Βολιώτες, τον Μάρτιο και τον Απρίλιο του 2019, που εξιχνίασε η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Βόλου και σχημάτισε δικογραφία σε βάρος του. Ο κατηγορούμενος πωλούσε με αγγελίες που αναρτούσε δήθεν φωτογραφική μηχανή και κινητό τηλέφωνο και όταν εισέπραττε τα χρήματα από ενδιαφερόμενους γινόταν «καπνός»…

Όπως ανακοίνωσε η Αστυνομία, εξιχνιάστηκαν, ύστερα από μεθοδική και εμπεριστατωμένη έρευνα της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Βόλου, δύο περιπτώσεις απάτης μέσω διαδικτύου σε βάρος ανυποψίαστων πολιτών και σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος 49χρονου.

Ειδικότερα, όπως προέκυψε, στις 29-03-2019, ο 49χρονος ανήρτησε αγγελία σε ιστοσελίδα κοινωνικής δικτύωσης, μέσω του προσωπικού του προφίλ, σχετικά με πώληση φωτογραφικής μηχανής και έπειτα από επικοινωνία έπεισε έναν 32χρονο Βολιώτη να καταβάλει σε τραπεζικό λογαριασμό του, το χρηματικό ποσό των 2.100 €. Αμέσως μετά από την κατάθεση των χρημάτων, ο 49χρονος διέκοψε κάθε επικοινωνία με τον 32χρονο, χωρίς ποτέ να του αποστείλει την φωτογραφική μηχανή.

Επιπλέον, στις 14-04-2019, ο 49χρονος ανήρτησε αγγελία σε ιστοσελίδα, σχετικά με πώληση κινητού τηλέφωνου και έπειτα από επικοινωνία έπεισε έναν 50χρονο Βολιώτη να καταβάλει σε τραπεζικό λογαριασμό του, το χρηματικό ποσό των 610 €. Αμέσως μετά από την κατάθεση των χρημάτων, ο 49χρονος διέκοψε κάθε επικοινωνία με τον 50χρονο, χωρίς ποτέ να του αποστείλει το κινητό τηλέφωνο.

Τα θύματα κατήγγειλαν τις απάτες στην Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Βόλου, που μετά από πολύμηνη έρευνα οδηγήθηκε στον δράστη που είναι Αθηναίος.

Η σχηματισθείσα δικογραφία θα υποβληθεί στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Βόλου, ενώ την προανάκριση διενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Βόλου.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.