“Βόλος, Έξυπνη πόλη”: Διαχείριση της άρδευσης από το Τοπικό Συμβούλιο

Συνάντηση της υποψηφίας δημάρχου Βόλου Ν. Καπούλα και υποψηφίων δημοτικών συμβούλων με τo τοπικό συμβούλιο Δράκειας

Συνάντηση της υποψήφιας Δημάρχου και επικεφαλής του συνδυασμού «Βόλος, Έξυπνη πόλη» Νάνσυς Καπούλα και των υποψηφίων δημοτικών συμβούλων που τη συνόδευαν, με τον πρόεδρο Νίκο Κάπελα και τα μέλη του Τοπικού Συμβουλίου Δράκειας, πραγματοποιήθηκε στην πλατεία του δημοτικού διαμερίσματος.

Ένα από τα βασικότερα θέματα συζήτησης, ήταν η ύδρευση της δημοτικής ενότητας Δράκειας, καθώς όπως πρόκειται για ένα παλαιωμένο δίκτυο, από τη δεκαετία του 70’, με αμιαντοσωλήνες και σε ορισμένα σημεία σπασμένο, με συνέπεια να εγκυμονεί κίνδυνος για τη δημόσια υγεία, ενώ τα φρεάτια είναι γεμάτα ρίζες δέντρων.

Η υποψήφια Δήμαρχος Νάνσυ Καπούλα επεσήμανε την ανάγκη καθαρισμού των δεξαμενών, των φρεατίων και του δικτύου δύο φορές το χρόνο, που αποτελεί το βασικό μέτρο για την αποφυγή της χλωρίωσης του νερού και είναι ένα μέτρο που δεν έχει εφαρμοσθεί τα τελευταία χρόνια από την παρούσα Δημοτική Αρχή. Προτεραιότητα είναι και η αντικατάσταση του δικτύου ύδρευσης για τη διασφάλιση της ποιότητας του νερού.

Επιπροσθέτως, το Τοπικό Συμβούλιο εξέφρασε το παράπονο των παραγωγών για την αυξημένη τιμολόγηση στην άρδευσης, με την επικεφαλής του συνδυασμού «Βόλος, Έξυπνη πόλη» Νάνσυ Καπούλα να εξηγεί πως πρέπει να δοθούν κίνητρα στους αγρότες να καλλιεργήσουν και να επιβαρύνονται μόνο το κόστος συντήρησης του δικτύου άρδευσης. Πρότεινε, η διαχείριση της άρδευσης να γίνεται από το Τοπικό Συμβούλιο και η ΔΕΥΑΜΒ να είναι υπεύθυνη για την επάρκεια και την εξοικονόμηση του νερού.

Οξύτατο είναι το πρόβλημα και της καθαριότητας, σύμφωνα με τα μέλη του Τοπικού Συμβουλίου, καθώς γίνεται μόνο αποκομιδή των απορριμμάτων και μάλιστα μόλις μία φορά την εβδομάδα στο κέντρο του χωριού και όχι στον υπόλοιπο οικισμό ενώ δεν υπάρχει συνεργείο καθαριότητας για τις υπόλοιπες ανάγκες της περιοχής.

Η υποψήφια Δήμαρχος Νάνσυ Καπούλα τόνισε πως η περιοχή της Δράκειας χρειάζεται συνεργείο της υπηρεσίας καθαριότητας το λιγότερο έξι συνεχόμενες μέρες σε μηνιαία βάση, πρόγραμμα που θα εφαρμοσθεί και στις άλλες δημοτικές ενότητες ώστε να αποδοθεί επιτέλους σε όλους τους δημότες το επίπεδο καθαριότητας που αρμόζει ισότιμα σε όλες τις περιοχές.
Παράλληλα επεσήμανε πως ο Δήμος πρέπει να παρεμβαίνει στις ορεινές περιοχές με το πέρας της χειμερινής περιόδου για να αποκαθιστά τις ζημιές που προκαλούνται από το χιόνι και τον παγετό όπως σπασμένα φωτιστικά, τεχνικά προβλήματα και προβλήματα στην αγροτική οδοποιία.

Το Τοπικό Συμβούλιο Δράκειας επεσήμανε για μια ακόμη φορά η τεράστια ζημιά στον τουρισμό από την παντελή έλλειψη τουριστικής προβολής του Πηλίου, παρά μόνο του Βόλου και την απαξίωση της ιστορίας της περιοχής.

Επίσης ανέφεραν τα σοβαρά προβλήματα που έχουν προκύψει στο κτίριο του πρώην κοινοτικού καταστήματος όπου η στέγη έχει υποστεί καθίζηση και το κτίριο έχει εμφανή σημάδια φθοράς από την υγρασία. Η υποψήφια Δήμαρχος Νάνσυ Καπούλα δεσμεύθηκε για την άμεση αποκατάσταση των προβλημάτων του κτιρίου καθώς οποιαδήποτε επιπλέον καθυστέρηση θα επιβαρύνει σημαντικά το κτίριο και θα αυξήσει την επικινδυνότητα για τους κατοίκους που το χρησιμοποιούν, εφόσον εκεί στεγάζονται όλες οι καθημερινές δραστηριότητες τις περιοχής.

Ειδική αναφορά έγινε για την κατεστραμμένη παιδική χαρά, η οποία με ελάχιστό κόστος μπορεί να αποκατασταθεί και να γίνει ασφαλής για τα παιδιά.
Σοβαρά προβλήματα αντιμετωπίζουν, επίσης, στην αγροτική οδοποιία, με τους αγρότες της περιοχής να δηλώνουν αδυναμία πρόσβασης στα χωράφια τους, αλλά και με την αμέλεια του Δήμου Βόλου να καταθέσει έγκαιρα τη διαχειριστική μελέτη για τα δάση με αποτέλεσμα να επωμισθούν, άδικα, τεράστια ποσά διοικητικών προστίμων από το Δασαρχείο, οι κάτοικοι της περιοχής.

Οι υποψήφιοι Δημοτικοί Σύμβουλοι που παραβρέθηκαν είναι οι εξής: Ν. Αγγελέτος, Αικ. Αναστασιάδου-Μωραΐτου, Ε. Αντωνίου, Αν. Αξιώτη, Β. Γιαννουλής, Γ. Γκουντέλιας, Θ. Ευθυμίου, Π. Ζαρκάδας, Χ. Ζάχος, Κ. Θεοδοσόπουλος, Χ. Ιγγλέσης, Θ. Καμμένου, Θ. Καναβός, Θ. Καντόλας, Δ. Καπουρνιώτης, Κ. Καραγκούνης, Τ. Κλάρα, Π. Κολόζου, Ι. Κούγκουλας, Δ. Κουτσός, Μ. Κωστοπούλου, Δ. Μάσκα Τσαντίκου, Ι. Παπαδημόπουλος, Ρ. Παπαευαγγέλου, Σ. Πιταράκη, Γ. Ποθητός, Κ. Σαράφη, Δ. Σπάνιας, Α. Στάμος, Ν. Στεφάνου, Χ. Τριανταφύλλου, Ν. Τσαλπαράς, Μ. Τσαμπάζης, Ι. Χατζάκος.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.