Βόλος: Φώναξαν για λευτεριά στην Παλαιστίνη (φωτογραφίες)

Συγκέντρωση και διαδήλωση πραγματοποίησαν σήμερα στον Βόλο οργανώσεις-συλλογικότητες-σχήματα του Βόλου (ΣΕΚ, Ξεκίνημα, ΚΚΕ, ΝΚΑ Βόλου, Αγωνιστικές Κινήσεις) με αίτημα να σταματήσουν οι βομβαρδισμοί στην Παλαιστίνη.

Όπως αναφέρουν “76 χρόνια μετά την πρώτη Νάκμπα (την πρώτη καταστροφή της Παλαιστίνης που έγινε στις 15/5/1948) το Ισραήλ, με την πλήρη στήριξη των ΗΠΑ-ΕΕ-ΝΑΤΟ θέλει να οδηγήσει τον Παλαιστινιακό λαό στην πλήρη καταστροφή και εξαφάνιση. Η γενοκτονία του Παλαιστινιακού λαού στη Γάζα, οι δολοφονίες στη Δυτική Όχθη και οι βομβαρδισμοί στη Ράφα, απειλούν και με τη γενίκευση του πολέμου σε όλη την ευρύτερη περιοχή της Μέσης Ανατολής, και όχι μόνο.
Παρά τη γενοκτονία και τον πόλεμο που διαρκεί επτά μήνες, η ένοπλη Παλαιστινιακή Αντίσταση για μια λεύτερη και Ανεξάρτητη Παλαιστίνη, συνεχίζεται, και φανερώνει την αδυναμία του Ισραήλ να την εξουδετερώσει.
Οι ιμπεριαλιστές των ΗΠΑ, της ΕΕ και του ΝΑΤΟ στηρίζουν το κράτος-δολοφόνο, θέλοντας να εδραιώσουν τη θέση τους στην περιοχή, ενώ ταυτόχρονα ρίχνουν κι άλλο λάδι στη φωτιά στέλνοντας φρεγάτες στην Ερυθρά Θάλασσα.

Η κυβέρνηση της ΝΔ έχει διαλέξει πλευρά, συμμετέχει ανοιχτά στον πόλεμο στο πλευρό του Ισραήλ και βάφει τα χέρια της με το αίμα των Παλαιστινίων! Εμπλέκει επικίνδυνα τη χώρα στον πόλεμο! Η ελληνική φρεγάτα ΎΔΡΑ που βρίσκεται στην Ερυθρά Θάλασσα και η μετατροπή της Λάρισας σε διοικητήριο, και της υπόλοιπης χώρας σε πολεμικό ορμητήριο, βοηθούν έμπρακτα στρατιωτικά το Ισραήλ να συνεχίσει τους βομβαρδισμούς και την πολιορκία των Παλαιστινίων και κλιμακώνουν τους κινδύνους για τον ελληνικό λαό! Ταυτόχρονα, και ενώ η υγεία και η παιδεία γίνονται όλο και πιο δυσπρόσιτες για τον λαό, ετοιμάζονται να προχωρήσουν στην αγορά νέων πολεμικών εξοπλισμών.

Η νεολαία σε ΗΠΑ και Ευρώπη, με τις φοιτητικές καταλήψεις στα πανεπιστήμια, που επιμένουν και εξαπλώνονται, απαιτώντας να σταματήσει η γενοκτονία και για Λευτεριά στην Παλαιστίνη, μας δείχνει τον δρόμο.
ΟΙ οργανώσεις και συλλογικότητες ζητούν να σταματήσει τώρα η γενοκτονία, οι βομβαρδισμοί και η πολιορκία του παλαιστινιακού λαού και καμία εμπλοκή της χώρας μας στη σφαγή του παλαιστινιακού λαού, έξω οι βάσις, έξω το ΝΑΤΟ”.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.