Η καλύτερη ημέρα του χρόνου έρχεται την Κυριακή 10 Μαΐου, για πολλά από τα ανθοπωλεία του Βόλου, λόγω της γιορτής της Ημέρας της Μητέρας. Πολλές κόρες και γιοι θα θελήσουν να δείξουν την αγάπη τους προς τον άνθρωπο που τους έφερε στον κόσμο, αγοράζοντας κυρίως λουλούδια, αλλά και κάποιες φορές κοσμήματα με μηνύματα αγάπης προς τη κάθε «μαμά».
Μικροί και μεγάλοι πάντα κάθε τέτοια μέρα του χρόνου, κατακλύζουν το ανθοκήπιο του Φώτη Σκούφη στην Αγριά, αγοράζοντας γλάστρες, χωρίς να τους ενδιαφέρει το ποσό που θα δαπανήσουν. «Δεν ρωτάνε ποτέ τιμή την Ημέρα της Μητέρας, απλά αγοράζουν» τονίζει χαρακτηριστικά στο magnesianews.gr.
Σύμφωνα με τον ίδιο μια γλάστρα που συνήθως επιλέγεται από τους περισσότερους, κοστίζει από 5 έως και 15 ευρώ. Σχεδόν όλοι διαλέγουν ένα προϊόν για δώρο και το μάτι τους πέφτει σε συγκεκριμένα φυτά, όπως για παράδειγμα στις μπιγκόνιες, τις μαργαρίτες, τις ορχιδέες και τα ερωτάκια αγοράζοντάς τα τελικά.
«Η Ημέρα της Μητέρας αποτελεί για εμάς την καλύτερη μέρα του χρόνου, αφού υπάρχει έντονο ενδιαφέρον για αγορές καλλωπιστικών φυτών» δήλωσε ο κ. Σκούφης.
Προτίμηση και σε μικρά κολιέ που πουλάνε κοσμηματοπωλεία, όπως το Χρυσός και Ασήμι στον Βόλο, για τη συγκεκριμένη γιορτή δείχνουν ορισμένοι. Όπως ανέφερε η ιδιοκτήτρια της επιχείρησης, συνήθως παιδιά αγοράζουν μικρά κολιέ που πάνω τους αναγράφονται διάφορα μηνύματα όπως το «σε αγαπώ μαμά» και άλλα.
Οι τιμές ποικίλουν και υπάρχει μεγάλο εύρος ανάλογα με το ποσό που μπορεί να διαθέσει ο καθένας. Υπάρχουν τόσο χρυσά, όσο και ασημένια κοσμήματα που κοστίζουν από 12 ευρώ, αρκετά βρίσκονται ανάμεσα στα 28 με 30 ευρώ, ενώ μπορούν να φτάσουν ακόμη και στα 300 ευρώ. «Υπάρχει πλήθος επιλογών σε διάφορες τιμές που είναι προσιτές» σχολίαζε η ιδιοκτήτρια του καταστήματος.
Γιώργος Στεργίου































