Πυροσβέστες απεγκλώβισαν γλάρο από φωταγωγό πολυκατοικίας

Διπλή επέμβαση της Πυροσβεστικής για να ελευθερωθεί

Στο φυσικό του περιβάλλον στο λιμάνι του Βόλου κατέληξε λίγο μετά τις 8.30 το απόγευμα και κολύμπησε κατευθείαν στη θάλασσα, ένας γλάρος που είχε την «ατυχία» να εγκλωβιστεί σε φωταγωγό πολυκατοικίας από νωρίς από απόγευμα και τελικά ελευθερώθηκε με διπλή επέμβαση της Πυροσβεστικής.

Η Πυροσβεστική ενημερώθηκε από ένοικος πολυκατοικίας στην οδό Αντωνοπούλου – Σωκράτους, όπου στεγάζονται τα γραφεία της ΕΛΜΕ Μαγνησίας, ότι άκουσε το πουλί, λίγο μετά τις 5 το απόγευμα να κράζει.
Ο ένοικος βρίσκονταν στον 4ο όροφο της πολυκατοικίας, ωστόσο το πουλί βρίσκονταν εγκλωβισμένο στον φωταγωγό, περίπου στον 1ο όροφο.

Η Πυροσβεστική πήγε στο σημείο στις 5.17 το απόγευμα, ωστόσο λίγα λεπτά αργότερα επέστρεψε, καθώς υπήρχαν διακλαδώσεις αποχέτευσης στον φωταγωγό, που εμπόδιζαν την πρόσβαση των πυροσβεστών στο σημείο, που ήταν εγκλωβισμένος ο γλάρος.

Το όχημα της Πυροσβεστικής πήγε ξανά στο σημείο στις 7.20 το απόγευμα και αφού μια ψυχολόγος, που στεγάζεται στην πολυκατοικία άνοιξε το γραφείο του 1ου ορόφου και είχαν πρόσβαση, οι πυροσβέστες κατέβασαν έναν κουβά με σχοινί, περισυνέλεξαν το πτηνό, στη συνέχεια το τύλιξαν σε ένα πανί και το μετέφεραν στο λιμάνι, το ελευθέρωσαν και ο γλάρος έπεσε κατευθείαν στη θάλασσα και κολύμπησε.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.