Βόλος: Κάτοικοι αντιδρούν για εγκατάσταση κεραίας κινητής τηλεφωνίας

φωτογραφία αρχείου
Κάτοικοι συγκεντρώνουν υπογραφές διαμαρτυρίας

Αντίδραση έχει προκαλέσει σε δεκάδες κατοίκους περιοχής του Βόλου η εγκατάσταση κεραίας κινητής και δορυφορικής τηλεφωνίας γι’ αυτό και συγκεντρώνουν υπογραφές διαμαρτυρίας.

Όπως επισημαίνουν σε ανακοίνωση που εξέδωσαν αισθάνονται ανήσυχοι και εξοργισμένοι καθώς μέσα σε διάστημα τριών ετών είδαν να προστίθεται και δεύτερη κεραία κινητής τηλεφωνίας σε κτήριο στην περιοχή Λόρδου Βύρωνος και Αθ. Διάκου.

«Οι τροποποιήσεις που έγιναν στη νομοθεσία για τα κέρδη των εταιρειών κινητής τηλεφωνίας, άνοιξαν τον δρόμο να φυτρώνουν κεραίες μέσα σε πυκνοκατοικημένες περιοχές, αδιαφορώντας για την τεράστια ζημιά που προκαλούν στην υγεία αυτών των κατοίκων η λειτουργία των κεραιών. Άνοιξαν την όρεξη επίσης σε ιδιοκτήτες κτιρίων, που μπροστά στο οικονομικό όφελός τους, αδιαφορούν για τις επιπτώσεις στην υγεία των συμπολιτών τους», σημειώνουν στην ανακοίνωσή τους και τονίζουν ότι φορείς της πόλης όπως ο δήμος, η περιφέρεια, οι υγειονομικές υπηρεσίες, κ.ά. έχουν τεράστιες ευθύνες και δεν μπορούν να συμπεριφέρονται σαν να μην συμβαίνει τίποτα, όταν γνωρίζουν ότι η λειτουργία των δυο κεραιών συνιστά υγειονομική «βόμβα».

«Η πολύ υψηλή ακτινοβολία που εκπέμπουν αποτελεί μεγάλο κίνδυνο με απρόβλεπτες επιπτώσεις για την υγεία των οικογενειών μας και κυρίως των παιδιών μας.  Η λειτουργία τους μέσα σε μια πυκνοκατοικημένη περιοχή σημαίνει σοβαρή απειλή για όσους κατοικούν σε μια περίμετρο έως 300 μέτρα περίπου από την βάση της, πολύ περισσότερο για αυτούς που τα σπίτια τους και τα διαμερίσματά τους βρίσκονται σε απόσταση μόνο λίγων δεκάδων μέτρων» αναφέρουν στην ανακοίνωση και απαιτούν να σταματήσει άμεσα η λειτουργία των κεραιών και να ξεκινήσει το ξήλωμά τους.

Σημειώνουν δε, ότι η συλλογή υπογραφών που έχει ξεκινήσει, συνεχίζεται και την ερχόμενη εβδομάδα αντιπροσωπεία των κατοίκων θα επισκεφτεί συγκεκριμένους φορείς παραδίδοντας το υπόμνημά τους.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.