Βόλος: Με αλλαγές η λειτουργία των λαϊκών αγορών

Συγκέντρωναν υπογραφές αντίδρασης το προηγούμενο διάστημα περίοικοι και παραγωγοί

Αλλαγές στη λειτουργία των λαϊκών αγορών, προτείνει η δημοτική αρχή Βόλου, σε συμφωνία με τις τοπικές κοινότητες, ωστόσο σύμφωνα με πληροφορίες, το προηγούμενο χρονικό διάστημα, περίοικοι που αντιδρούσαν στις όποιες μετακινήσεις, συγκέντρωναν υπογραφές για την παραμονή των λαϊκών στην θέση τους, πρόταση με την οποία φέρονται να συμφωνούσαν και οι περισσότεροι απ΄ τους παραγωγούς.
Η δημοτική αρχή υποστηρίζει στον αντίποδα, ότι για την εύρυθμη λειτουργία των λαϊκών αγορών τόσο της ένδυσης-υπόδησης όσο και των οπωρολαχανικών, υπάρχει ανάγκη μετακίνησης αυτών με σκοπό την εξυπηρέτηση των αναγκών των πωλητών, των μόνιμων κατοίκων και του καταναλωτικού κοινού.
Οι Δημοτικές Ενότητες Βόλου, Ν. Ιωνίας και Αγριάς αποφάσισαν τα κάτωθι:
1. ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΒΟΛΟΥ:
α) Ένδυση-Υπόδηση: ΤΕΤΑΡΤΗ ανά τρίμηνο στην οδό ΠΕΡΡΑΙΒΟΥ από ΑΝΑΛΗΨΕΩΣ έως ΓΙΑΝΝΗ ΔΗΜΟΥ και στην οδό ΣΤΡ. ΜΑΚΡΥΓΙΑΝΝΗ από ΖΑΧΟΥ έως ΒΑΣΣΑΝΗ.
β) Ένδυση-Υπόδηση: ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ όλο το έτος στην οδό ΛΑΧΑΝΑ από ΑΛΜΥΡΟΥ έως ΒΟΤΣΗ και στην κάθετη αυτής οδό ΛΗΜΝΟΥ από ΚΙΛΚΙΣ έως ΕΛΑΣΣΟΝΟΣ.
γ) Οπωρολαχανικά: ΤΡΙΤΗ ανά δίμηνο στην οδό ΖΩΟΔΟΧΟΥ ΠΗΓΗΣ από ΗΦΑΙΣΤΟΥ έως ΔΗΜ. ΠΟΛΙΟΡΚΗΤΟΥ και στην οδό ΔΕΥΚΑΛΙΩΝΟΣ από ΑΓ. ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ έως ΟΡΜΙΝΙΟΥ.
δ) Οπωρολαχανικά: ΣΑΒΒΑΤΟ ανά δίμηνο: στην οδό ΑΓΙΩΝ ΑΝΑΡΓΥΡΩΝ από ΑΛΑΜΑΝΑΣ έως ΣΙΝΙΩΡΗ, στην οδό ΥΨΗΛΑΝΤΟΥ από ΛΑΡΙΣΗΣ έως ΝΙΚΗΤΑΡΑ καθώς και στην οδό ΜΑΥΡΟΓΕΝΟΥΣ από ΥΨΗΛΑΝΤΟΥ έως ΓΙΑΤΡΑΚΟΥ (ψάρια).

ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΝΕΑΣ ΙΩΝΙΑΣ:

α) Ένδυση-υπόδηση: ΔΕΥΤΕΡΑ όλο το έτος η λαϊκή αγορά μεταφέρεται στην Δημοτική Ενότητα Αγριάς.
β) Ένδυση-υπόδηση: ΠΕΜΠΤΗ ανά τρίμηνο στο πάρκο της ΒΑΜΒΑΚΟΥΡΓΙΑΣ και στην οδό ΦΙΛΑΔΕΛΦΕΙΑΣ από ΔΟΡΥΛΑΙΟΥ έως ΤΡΟΙΑΣ .
γ) Ένδυση-υπόδηση: ΣΑΒΒΑΤΟ όλο το έτος στο πάρκο της ΒΑΜΒΑΚΟΥΡΓΙΑΣ και συγκεκριμένα στην οδό ΜΥΤΙΛΗΝΗΣ από ΠΕΡΙΝΘΟΥ έως ΤΡΙΝΟΒΟΥ, στην οδό ΠΟΝΤΟΥ από ΠΕΡΙΝΘΟΥ έως ΤΡΙΝΟΒΟΥ, στην οδό ΤΡΙΝΟΒΟΥ από ΜΥΤΙΛΗΝΗΣ έως ΠΟΝΤΟΥ και στην οδό ΠΡΟΠΟΝΤΙΔΟΣ από ΜΥΤΙΛΗΝΗΣ έως ΠΟΝΤΟΥ.

3. ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΑΓΡΙΑΣ:

α) Ένδυση-υπόδηση: ΔΕΥΤΕΡΑ όλο το έτος στην οδό ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗ από ΔΗΜ. ΠΑΡΑΘΥΡΗ έως ΔΩΔΕΚΑ ΑΠΟΣΤΟΛΩΝ και την κάθετη ΑΝΩΝΥΜΗ ΟΔΟ, μαζί με τη λαϊκή αγορά οπωρολαχανικών .

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.