Βόλος: Μειώνονται οι παροχές εργοταξιακού ρεύματος

Πάνω από 50% μειώθηκαν, από το 2013 μέχρι ήμερα, οι εργοταξιακές παροχές ρεύματος για κοινωνικούς λόγους, όπως επισημάνθηκε στην σημερινή συνεδρίαση της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής.
Η επιτροπή έλαβε ομόφωνη απόφαση για τον καθορισμό κριτηρίων για τη χορήγηση παράτασης εργοταξιακής παροχής ρεύματος για κοινωνικούς λόγους και αποφασίστηκε να συγκροτηθεί διαπαραταξιακή εισηγητική επιτροπή, που θα εγκριθεί στο Δημοτικό Συμβούλιο, το οποίο θα συνεδριάσει στις 27 Ιανουαρίου 2020.

Σύμφωνα με στοιχεία που παρουσίασε ο αντιδήμαρχος Πολεοδομίας Θανάσης Σταυρίδης, ενώ το 2013 οι εργοταξιακές παροχές ρεύματος στον Δήμο Βόλου ήταν 190, το 2014 έφθασαν μόλις τις 125. Στις 106 μειώθηκαν το 2015 και ένα χρόνο μετά έπεσαν στις 80.
Το 2017 οι εργοταξιακές παροχές ρεύματος ήταν 86, το 2018 έφτασαν τις 78, ενώ πέρυσι μειώθηκαν περαιτέρω σε 71.
Ο κ. Σταυρίδης εκτίμησε ότι στη μείωση των εργοταξιακών παροχών καταλυτικό ρόλο έπαιξε ο νόμος περί αυθαιρέτων, καθώς αρκετοί πολίτες τακτοποίησαν τις υποχρεώσεις των ακινήτων τους.

Με τη χορήγηση παράτασης συμφώνησαν και οι εκπρόσωποι των μειοψηφιών Βικυ Μήτρου και Άννα Μαρία Παπαδημητρίου, καθώς υπάρχουν συμπολίτες μας που δεν έχουν καταφέρει να αποπερατώσουν τα σπίτια τους.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.