Βόλος: Παρίστανε την εισαγγελέα και εξαπάτησε ιερέα…

Για να βοηθήσει οικογένεια που είχε ανάγκη του απέσπασε 250 €

Οργιάζει η φαντασία των απατεώνων που είχε βάλει στόχο ιερείς ανά την Ελλάδα, ωστόσο το ψέμα έχει «κοντά πόδια» και όσο πιστευτός κι αν είναι κάποιος, έρχεται η ώρα που τη δουλειά αναλαμβάνει η Αστυνομία και τους εντοπίζει.

Αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας, εξιχνίασαν περίπτωση απάτης σε βάρος ιερέα εκκλησίας του Βόλου με δράστιδα μια άγνωστη γυναίκα και δράστη έναν Αθηναίο, σε βάρος του οποίου έχουν σχηματιστεί πολλές δικογραφίες για απάτη σε βάρος κληρικών.

Όλα ξεκίνησαν όταν άγνωστη γυναίκα, που παρίστανε την εισαγγελέα, επικοινώνησε τηλεφωνικά έναν 49χρονο ιερέα εκκλησίας στην πόλη του Βόλου και τον έπεισε να καταθέσει σε τραπεζικό λογαριασμό, στις 8 Σεπτεμβρίου 2020, ποσό 250 €, για να βοηθήσει δήθεν οικογένεια της ενορίας του, μέλος της οποίας αντιμετωπίζει σοβαρό πρόβλημα υγείας και κινδυνεύει με έξωση λόγω οικονομικών προβλημάτων.
Μετά την κατάθεση του ποσού, ο ιερέας διαπίστωσε ότι επρόκειτο για απάτη και έκανε καταγγελία στην Αστυνομία.

Από την προανάκριση – έρευνα των αστυνομικών, που κινήθηκαν άμεσα, εντοπίστηκε ο συνδρομητής του αριθμού από τον οποίο κάλεσε η γυναίκα, που είναι και δικαιούχος του τραπεζικού λογαριασμού που κατατέθηκαν τα χρήματα.
Πρόκειται για έναν 42χρονο Έλληνα, κάτοικο Αθήνας, σε βάρος του οποίου έχει σχηματιστεί πλήθος δικογραφιών για παρόμοιες περιπτώσεις απάτης σε βάρος κληρικών, όπως αναφέρει η Αστυνομία.
Η προανάκριση της Αστυνομίας συνεχίζεται για τον εντοπισμό της άγνωστης δράστιδας που παρίστανε την εισαγγελέα.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.