Βόλος: Ψάχνουν τα αίτια για τη φωτιά στην οποία έχασε τη ζωή του 74χρονος-Ζούσε χωρίς ρεύμα με γκαζάκια

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ
Ποσότητες χαρτικών και σκουπιδιών βρέθηκαν εντός του σπιτιού  

Τα αίτια που προκάλεσαν την έναρξη της φωτιάς που οδήγησε στον θάνατο τον 74χρονο Σ.Σ. το Σάββατο τα μεσάνυχτα στον Βόλο, διερευνούν οι αξιωματικοί της πυροσβεστικής. Ο ηλικιωμένος βρισκόταν στην ισόγεια μονοκατοικία στην οδό Μακρυνίτσης, ανάμεσα στις οδούς Γ. Καρτάλη και Ανθ. Γαζή, όταν για άγνωστη αιτία ξέσπασε πυρκαγιά.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στο σπίτι του υπήρχαν αρκετά εύφλεκτα υλικά που βοήθησαν στην εξάπλωση της φωτιάς, η οποία αποδείχθηκε τελικώς μοιραία για τη ζωή του 74χρονου. Συγκεκριμένα μέσα στο σπίτι, σύμφωνα με μαρτυρίες γειτόνων φέρεται να υπήρχαν αρκετά σκουπίδια και χαρτικά που βοήθησαν να ξεσπάσει η φωτιά και να λάβει στη συνέχεια διαστάσεις. Το σπίτι κατακλύστηκε από τους καπνούς, με τον ηλικιωμένο πιθανότατα να λιποθυμάει εξαιτίας των αναθυμιάσεων, προτού προλάβει να το εγκαταλείψει έγκαιρα και έτσι να χάσει τη ζωή του.

Κάτοικοι παρακείμενων διαμερισμάτων πολυκατοικιών άκουσαν έκρηξη και είδαν φλόγες να βγαίνουν από το σπίτι. Ειδοποίησαν την Πυροσβεστική και στο σημείο έσπευσαν τέσσερα οχήματα και ένα συντονιστικό με 14 πυροσβέστες, οι οποίοι έδωσαν μάχη για να την κατασβέσουν, αντιμετωπίζοντας δυσκολίες και με την πρόσβαση του σημείου, καθώς το σπίτι βρισκόταν στο πίσω μέρος ενός οικοπέδου που ήταν περιφραγμένο και η μοναδική του είσοδος, μια μεταλλική καγκελόπορτα, ήταν κλειδωμένη.

Να σημειωθεί πως το σπίτι όπου βρήκε τραγικό θάνατο ο συνταξιούχος υπάλληλος του ΟΤΕ, βρισκόταν πίσω από ένα άλλο το οποίο εδώ και ορισμένους μήνες κατεδαφίστηκε και το οικόπεδο αγοράστηκε προκειμένου να δημιουργηθεί μια πολυκατοικία. Γείτονες του 74χρονου ανέφεραν επίσης, πως του είχε προταθεί να πουλήσει και εκείνος το σπίτι του ώστε να μεγαλώσει ο χώρος που θα δημιουργούνταν το νέο κτήριο, αλλά εκείνος φέρεται να είχε αρνηθεί την προσφορά, προτιμώντας να παραμείνει στο συγκεκριμένο σπίτι. Στην περιοχή βρέθηκαν και αστυνομικοί της ΔΙ.ΑΣ. αποκλείοντας την πρόσβαση στον χώρο, ενώ κλήθηκε και ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ με γιατρό.

Γείτονες ενημέρωσαν πως ο ηλικιωμένος ιδιοκτήτης του σπιτιού πρέπει να ήταν μέσα κατά την ώρα της φωτιάς και μετά από έρευνες των πυροσβεστών, ο 74χρονος εντοπίστηκε πεσμένος σε ένα μικρό δωμάτιο, έχοντας χάσει τη ζωή του. Η σορός του μεταφέρθηκε στο ασθενοφόρο και από εκεί στο νοσοκομείο του Βόλου, καθώς αναμένονταν να πραγματοποιηθεί νεκροψία και νεκροτομή από ιατροδικαστή από τη Λάρισα προκειμένου να διαπιστωθούν τα ακριβή αίτια του θανάτου του.

Γείτονες μιλώντας στο magnesianews.gr υποστήριξαν πως ο άνδρας, έμενε μόνος του στο σπίτι, έχοντας και έναν αδελφό που διέμενε αλλού στον Βόλο.

Κλήθηκε και συνεργείο του ΔΕΔΔΗΕ για να κόψει το ρεύμα, ωστόσο, διαπίστωσε πως το σπίτι δεν είχε ηλεκτρικό, επιβεβαιώνοντας μαρτυρίες των περίοικων ότι ο 74χρονος ζούσε χωρίς ρεύμα, έχοντας γκαζάκια για να εξυπηρετεί τις ανάγκες του.

Γιώργος Στεργίου

 

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.
Γίνετε μέλος στο κανάλι Magnesianews στο Messenger για όλες τις τελευταίες ειδήσεις.