Βόλος: Σοκάρουν οι λεπτομέρειες για τον μαθητή που του καρφώθηκε πόμολο στο χέρι

Ακούγεται σαν σενάριο επιστημονικής φαντασίας… κι όμως, αυτή είναι η ακτινογραφία του παιδιού με τους γιατρούς να μην πιστεύουν στα μάτια τους.

Ο 13χρονος μαθητής βρισκόταν μέσα στο σχολείο του. Με το κουδούνι να χτυπάει για διάλειμμα, το αγοράκι έτρεξε προς την πόρτα της τάξης.

«Το συγκεκριμένο παιδί έτρεχε στον διάδρομο και έγινε αυτό που λέμε, ο νόμος του Μέρφι, αυτό που δεν έπρεπε να συμβεί. Εκείνη την στιγμή που εκείνος τέντωνε το χέρι του, όσο έτρεχε, βρήκε το πόμολο της πόρτας που άνοιγε με φόρα και καρφώθηκε το πόμολο στο μπράτσο του, κάτω από τον αγκώνα», δηλώνει η διευθύντρια του σχολείου.

Η μητέρα του μαθητή αναφέρει: «Με τα λόγια του παιδιού και αυτός έτρεχε και ένα άλλο κοριτσάκι έτρεχε, ήθελε να προσπαθήσει να βγει από την τάξη, αυτός ήθελε να μπει στην τάξη».

Σε κλάσματα δευτερολέπτου συνέβη το απίστευτο. Το πόμολο της πόρτας καρφώθηκε στο δεξί του μπράτσο δίπλα ακριβώς από το κόκαλο με τον μαθητή να σφαδάζει από τους πόνους.

Η διευθύντρια του σχολείου καλεί αμέσως ΕΚΑΒ και πυροσβεστική. Αφού πρώτα ξεβίδωσαν το πόμολο από την πόρτα, ο μαθητής μεταφέρθηκε με αυτό καρφωμένο ακόμα πάνω του στο νοσοκομείο του Βόλου.

«Δεν μου το είπε από την αρχή, τι έγινε ακριβώς και εγώ περίμενα κανένα δάχτυλο να έχει χτυπήσει, κάτι τέτοιο… και μετά το είδα ότι είχε στο μπράτσο», περιγράφει η μητέρα του παιδιού.

Ο Ιωάννης Γούλας, πρόεδρος εργαζομένων ΕΚΑΒ Θεσσαλίας, λέει: «Μας εξήγησε ότι καθώς άνοιξε η πόρτα χτύπησε και σφήνωσε στο χέρι του μαθητή».

«Ευτυχώς δεν πειράχτηκε το κόκαλο και σε καλή κατάσταση το παιδί πήγε σπίτι του», περιγράφει ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ, Μιχάλης Γιαννακός.

Το παιδί μπήκε αμέσως στο χειρουργείο. Ορθοπεδικοί ανέλαβαν το περιστατικό και το πόμολο αφαιρέθηκε με επιτυχία.

«Αφού τέλος καλό, όλα καλά… Είναι καλά το παιδί. Είναι πολύ γενναίο το παιδάκι μου».

Σύμφωνα με τη διευθύντρια του Γυμνασίου, «ήταν πάρα πολύ καλός, ομολογώ ότι για παιδάκι 13 χρονών και για ένα τέτοιο γεγονός, η αντίδραση του ήταν πραγματικά πάρα πολύ γενναία, σαν παιδί φυσικά και πονούσε και φροντίζαμε και εμείς να είμαστε δίπλα του ώστε να τον τονώνουμε».

Μέχρι και για τους γιατρούς ήταν ένα πρωτοφανές περιστατικό, με τον 13χρονο να αναρρώνει σπίτι του από τη μεγάλη περιπέτεια που έζησε.
«Το πόμολο ήταν μυτερό»
O Μιχάλης Γιαννάκος, πρόεδρος ΠΟΕΔΗΝ, μίλησε στο LIVE NEWS.

«Εμείς νομίζουμε πως τα έχουμε δει όλα στα επείγοντα αλλά η πραγματικότητα μας εκπλήσσει. Το πόμολο ήταν καρφωμένο στον βραχίονα και κινδύνευε να φτάσει το κόκκαλο. Ευτυχώς πήγαν όλα καλά, έμεινε στο νοσοκομείο μία μέρα και τώρα είναι σπίτι του. Αν είναι ένα τυχαίο γεγονός σημαίνει πως ο εξοπλισμός έχει πρόβλημα. Το πόμολο ήταν μυτερό.
Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.