Βουβός πόνος και απέραντη θλίψη

Ο εκλιπών Γρηγόρης Μαντάς (δεύτερος από αριστερά) στην πρόσφατη επίσκεψη του Προέδρου της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλου στη Ζαγορά, μαζί με τον πρόεδρο του Επιμελητηρίου Μαγνησίας Τέλη Μπασδάνη και τον πρόεδρο της "Δήμητρας" Γιάννη Κίτσιο.
Στην κηδεία του συμπολίτη αρτοποιού και προέδρου της ΟΕΒΕΜ Γρηγόρη Μαντά

Βουβός πόνος και απέραντη θλίψη επικράτησε στο πλήθος των συμπολιτών που έσπευσε να πει το τελευταίο αντίο, στον 54χρονο Γρηγόρη Μαντά που άφησε την τελευταία του πνοή οδηγώντας, καθ’ οδόν προς το σπίτι του, το βράδυ της Τρίτης. Κάτοικοι από κάθε γωνιά της Νέας Δημητριάδας, που γνώριζαν τον ίδιο και την οικογένειά του, φίλοι, γνωστοί, συγγενείς, θέλησαν να είναι παρόντες στον τελευταίο χαιρετισμό, που τόσο ξαφνικά ήρθε για έναν νέο άνθρωπο που είχε αφήσει το δικό του στίγμα τόσο στον επαγγελματικό του στίβο, όσο και στον συνδικαλιστικό και όπου αλλού ασχολήθηκε…

Δεν είναι τυχαίο μάλιστα, ότι στην εκκλησία του Αγίου Δημητρίου χθες το μεσημέρι, βρέθηκαν πελάτες του συνοικιακού αρτοποιείου που διέθετε στη Ν. Δημητριάδα, καθώς και εκπρόσωποι της ΓΣΕΒΕ, της ΟΕΒΕΜ, φορέων και υπηρεσιών, φίλοι, συνάδελφοι, γείτονες…

Ο θάνατος
Σύμφωνα με την αστυνομία, ο πρόεδρος της ΟΕΒΕΜ Γρ. Μαντάς, άφησε την τελευταία του πνοή, όταν το όχημα που οδηγούσε εξετράπη της πορείας του κοντά στην ΑΓΕΤ μετά τις 10 το βράδυ τις Τρίτης , στο δρόμο κοντά στην ΑΓΕΤ, και προσέκρουσε στην αρχή πάνω σε δίκυκλο και μετά σε τοίχο… Σύμφωνα με πληροφορίες ο άτυχος 54χρονος είχε πάει προχθές βράδυ στην Αγριά για να συναντήσει κάποιο φίλο του και εκείνη την ώρα επέστρεφε στο σπίτι του, όταν για άγνωστο μέχρι στιγμής λόγο συνέβη το μοιραίο. Όλες οι πληροφορίες και τα ιατρικά ευρήματα, οδηγούν στο ενδεχόμενο να ένιωσε δυσφορία από παθολογικά αίτια (ανεβασμένη πίεση) και να συνέβη κατόπιν το τροχαίο. Ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ, παρέλαβε τον 54χρονο τον οποίον και μετέφερε στο Νοσοκομείο Βόλου όπου και διαπιστώθηκε ο θάνατός του.
Ο εκλιπών ήταν ιδιαίτερα αγαπητός επαγγελματίας, φιλήσυχος άνθρωπος χωρίς αντιπάθειες και πάντα συγκαταβατικός ενώ του άρεσαν πολύ τα ταξίδια. Διατηρούσε επί χρόνια αρτοποιείο στη Νέα Δημητριάδα. Είχε εκλεγεί πρόεδρος της μίας εκ των δύο Ομοσπονδιών Επαγγελματιών Βιοτεχνών και Εμπόρων Ν.Μαγνησίας, ενώ αφήνει πίσω του τη σύζυγό του και τα δύο του παιδιά.
Ψηφίσματα
Στο μεταξύ, το Διοικητικό Συμβούλιο της δεύτερης Ομοσπονδίας Επαγγελματιών Βιοτεχνών & Εμπόρων Ν. Μαγνησίας συνήλθε εκτάκτως μετά τη θλιβερή είδηση του θανάτου του Προέδρου της Ομοσπονδίας Επαγγελματιών Βιοτεχνών & Εμπόρων Ν. Μαγνησίας Μαντά Γρηγορίου και αποφάσισε, «να παραστεί σύσσωμο στην εξόδιο ακολουθία, να κατατεθεί στεφάνι εις μνήμη του, να εκφράσει τα συλλυπητήρια στους οικείους του, να κατατεθεί ένα ποσό σε ευαγές ίδρυμα της πόλης, να δημοσιευθεί το παρόν στον Τύπο».
Επίσης, το Δ.Σ. του Επιμελητηρίου, εξήρε τις αρετές του μεταστάντος και τις προσφερθείσες υπηρεσίες του προς τον επιχειρηματικό κόσμο της περιοχής και αποφάσισε να αναρτηθεί μεσίστια η σημαία στο Επιμελητήριο, ενώ σύσσωμο το Δ.Σ. του Επιμελητηρίου παρέστησε στην εξόδιο ακολουθία. Αποφασίστηκε επίσης, να κατατεθεί στη μνήμη του στεφάνι και χρηματικό ποσό στο Ίδρυμα «ΑΣΠΡΕΣ ΠΕΤΑΛΟΥΔΕΣ».

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.