Ξεχάστηκε η αναγόμωση πυροσβεστήρων του Δικαστικού Μεγάρου Βόλου;

Είχαν να συντηρηθούν από το 2016 αλλά ήταν λειτουργικοί

Αναγομώθηκαν από την περασμένη Δευτέρα οι σχεδόν 20 πυροσβεστήρες ξηράς κόνεως που διαθέτει το Δικαστικό Μέγαρο Βόλου, που δεν είχαν συντηρηθεί από το 2015, βρισκόταν σε αδράνεια από τον Αύγουστο του 2016, αλλά ήταν λειτουργικοί.
Σύμφωνα με πληροφορίες, μετά από αίτημα της διευθύνουσας του Πρωτοδικείου Βόλου, την περασμένη Δευτέρα συνεργείο προχώρησε στην αναγόμωση των πυροσβεστήρων, που πλέον είναι έτοιμοι να λειτουργήσουν σε περίπτωση πυρκαγιάς, σε συνδυασμό με αρκετές πυροσβεστικές φωλιές που διαθέτει το Δικαστικό Μέγαρο Βόλου. Άνθρωποι που γνωρίζουν υποστηρίζουν ωστόσο, ότι εάν ένας πυροσβεστήρας δεν χρησιμοποιηθεί, ακόμη και πέντε χρόνια να περάσουν από την τελευταία αναγόμωση, λειτουργούν χωρίς πρόβλημα σε περίπτωση πυρκαγιάς. Ωστόσο, η νομοθεσία προβλέπει σε περίπτωση ελέγχου, την επιβολή προστίμου για έναν καταστηματάρχη ή επαγγελματία, που είχε στον χώρο πυροσβεστήρα ο οποίος δεν είχε περάσει από την απαραίτητη ετήσια συντήρηση του. Συνεπώς, εξετάζεται εάν οι ελεγκτικές αρχές δεν πήγαν για έλεγχο στα Δικαστήρια εδώ και τέσσερα χρόνια, καθώς δεν υπήρξε πληροφορία ότι επιβλήθηκε πρόστιμο για μη συντηρημένους πυροσβεστήρες.
Δέσμευση για λύση στην καθαριότητα
Η πρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων του Πρωτοδικείου Ιωάννα Παπαδημητρίου δήλωσε ότι μίλησε με το υπουργείο Δικαιοσύνης και υπήρξε δέσμευση ότι θα λυθεί το πρόβλημα της καθαριότητας που υφίσταται στο Δικαστικό Μέγαρο Βόλου, με την παρουσία καθαρίστριας τις πρωινές ώρες, ικανοποιώντας αίτημα των εργαζομένων για καθαριότητα. Η πρόεδρος των εργαζομένων τόνισε ότι το κενό που υπάρχει σήμερα θα καλυφθεί με σύμβαση έργου και σύμφωνα με στέλεχος του υπουργείου, το πρόβλημα θα λυθεί άμεσα.
Σήμερα η καθαριότητα του Δικαστικού Μεγάρου γίνεται από καθαρίστριες που απασχολούνται τρίωρα μετά το τέλος του ωραρίου των υπαλλήλων.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.