Ξεκινά η Ναυτική Εβδομάδα στον Βόλο- Όλες οι εκδηλώσεις

Αφιερωμένη στην Κύπρο

Η Ιερά Μητρόπολη Δημητριάδος και Αλμυρού, μέσω του Φορέα Πολιτισμού της «Μαγνήτων Κιβωτός», συνδιοργανώνει και φέτος μαζί με τον Δήμο Βόλου, την Περιφερειακή Ενότητα Μαγνησίας της Περιφέρειας Θεσσαλίας και Βορείων Σποράδων, τον Οργανισμό Λιμένος Βόλου Α.Ε., το Επιμελητήριο Μαγνησίας, την Ένωση Κυπρίων Νομού Μαγνησίας και τη συμμετοχή πολλών φορέων της Τοπικής Κοινωνίας, τη «Ναυτική Εβδομάδα στον Βόλο 2024», από τη Κυριακή 16 έως την Παρασκευή 21/6/2024. Τιμώμενη για φέτος περιοχή, θα είναι η Μεγαλόνησος Κύπρος ιδιαιτέρως δε η προσφυγική Μητρόπολις Κωνσταντίας και Αμμοχώστου.
Την Κυριακή 16/6 το πρωί, στον Ιερό Ναό Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης Βόλου, θα τελεστεί Αρχιερατικό συλλείτουργο προεξάρχοντος του Πανιερωτάτου Μητροπολίτου Κωνσταντίας και Αμμοχώστου κ. Βασιλείου, συλλειτουργούντος του Σεβ. Μητροπολίτου Δημητριάδος και Αλμυρού κ. Ιγνατίου. Στο τέλος της Θείας Λειτουργίας θα τελεστεί Ιερό Μνημόσυνο για τα θύματα της Τουρκικής εισβολής αλλά και υπέρ του «Αγνώστου Ναύτη».
Στις 11.30 π.μ. στο Ξενοδοχείο Domotel Xenia, (Πλαστήρα 1), θα λάβει χώρα η παρουσίαση του βιβλίου με τίτλο: «Τα θρησκευτικά μνημεία της νέας πόλης ΑΜΜΟΧΩΣΤΟΥ» των συγγραφέων Ανδρέα Φούλια και Χριστόδουλου Χατζηχριστοδούλου.
Για το βιβλίο θα μιλήσουν: ο Πανιερώτατος Μητροπολίτης Κωνσταντίας και Αμμοχώστου κ. Βασίλειος, ο Καθηγητής της Θεολογικής Σχολής Α.Π.Θ. κ. Θεόδωρος Γιάγκου και ο Δρ. Ιωάννης Τσιουρής, ΕΔΙΠ Βυζαντινής Αρχαιολογίας και Τέχνης, του Τμήματος ΙΑΚΑ Πανεπιστημίου Θεσσαλίας. Την εκδήλωση θα κλείσει ο Σεβ. Μητροπολίτης Δημητριάδος & Αλμυρού και Πρόεδρος της «Μαγνήτων Κιβωτού» κ. Ιγνάτιος, ενώ θα συντονίσει ο διευθυντής του Ρ/Σ της ΙΜΔ “Ορθόδοξη Μαρτυρία”, κ. Νίκος Βαραλής. Παράλληλα, στον ίδιο χώρο θα πραγματοποιηθούν τα εγκαίνια της περιοδικής έκθεσης φωτογραφίας από τη «Volos Lens ΑΜΚΕ Καλλιτεχνική – Φωτογραφική Εταιρεία Βόλου», με θέμα: «Ξύλινα σκαριά».
Η επίσημη έναρξη της «Ναυτικής Εβδομάδας», θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 16/6, στις 9.00 μ.μ. στον προαύλιο χώρο του Ιερού Ναό Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης Βόλου, στην παραλία της πόλης, από τον Πανιερώτατο Μητροπολίτη Κωνσταντίας και Αμμοχώστου κ. Βασίλειο και τον Σεβ. Μητροπολίτη Δημητριάδος κ. Ιγνάτιο, παρουσία του Πρέσβη της Κυπριακής Δημοκρατίας στην Αθήνα, κ. Σταύρου Αυγουστίδη. Αμέσως μετά, θα ακολουθήσει Μεγάλη Συναυλία από την Ορχήστρα και Χορωδία Ποικίλης Μουσικής «Νίκος Ξυλούρης» του Μουσικού Σχολείου Βόλου, με τραγούδια για τη θάλασσα και την Κύπρο.

Από τη Δευτέρα 17/6 μέχρι και την Πέμπτη 20/6 θα υπάρξουν ενδιαφέρουσες μουσικές και χορευτικές εκδηλώσεις, στον ίδιο χώρο, την ίδια ώρα. Σε αυτές θα συμμετάσχουν: ο Ζαφείρης Κουκουσέλης με ομάδα Μουσικών, ο Βασσίλης Αγροκώστας, η Λεμονιά Μπέζα, η Παραδοσιακή Χορωδία της Ι. Μ. Δημητριάδος, η Χορωδία Πολιτιστικού Συλλόγου Μητροπολιτικού Ι.Ν. Αγίου Γεωργίου Παραλιμνίου Κύπρου «ΑΝΕΜΟΕΣΣΑ», το 2ο Πρότυπο Γυμνάσιο Βόλου, Τμήματα των Κοινωνικών Κέντρων του Δήμου Βόλου, η Φοιτητική Ένωση Κυπρίων, ο Στέλιος Ανδρέου Χρυσηλίου με την ομάδα του «Η Μυριανθούσα Κύπρος», η Ορχήστρα «ΘΑΜΥΡΙΣ», ενώ την Παρασκευή 21/6, η τελευταία Εκδήλωση της Ναυτική Εβδομάδας, θα πραγματοποιηθεί στο Ανοιχτό Δημοτικό Θέατρο Βόλου, όπου θα παρουσιαστεί το έργο του Ανδρέα Κατσιγιάννη «Μεγάλες Ώρες», με ερμηνευτές τη Γλυκερία, τον Δημήτρη Μπάση, την Ελεάννα Βαρελά και τον Απόστολο Μόσιο. Θα συμπράττει η Συμφωνική Ορχήστρα Δήμου Βόλου υπό τη διεύθυνση του μαέστρου Ιωακείμ Μπαλτσαβιά. Αφηγητής θα είναι ο ηθοποιός Μελέτης Ηλίας σε κείμενα του Αλέξανδρου Φωτεινού, ενώ θα πλαισιώσουν τέσσερις Χορωδίες, το Φωνητικό Σύνολο «Ρυθμός», η Χορωδία «Μέλος Εναρμόνιον», η Χορωδία του Δημοτικού Ωδείου Βόλου και το Μουσικό Σύνολο “Πολυφωνία” του Μουσικού Σχολείου Βόλου.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.