«Ξεκίνημα»: Όλοι και όλες στο συλλαλητήριο ενάντια στην καύση σκουπιδιών

Φωτό αρχείου
Το Σάββατο 16 Μαρτίου στις 12 το μεσημέρι, στο Δημαρχείο Βόλου

Κάλεσμα στο συλλαλητήριο ενάντια στην καύση σκουπιδιών, που θα γίνει το Σάββατο 16 Μαρτίου στις 12 το μεσημέρι, στο Δημαρχείο Βόλου, απευθύνει το «Ξεκίνημα».
Όπως αναφέρεται μεταξύ άλλων, «όλοι και όλες το Σάββατο 16/3 στο συλλαλητήριο που καλεί η Επιτροπή Αγώνα Πολιτών Βόλου για να μπει τέλος στην καύση σκουπιδιών (RDF-SRF) από την τσιμεντοβιομηχανία Lafarge-ΑΓΕΤ. Για να μην γίνει εργοστάσιο SRF από το Δήμο Βόλου. Για να διεκδικήσουμε την οικολογική διαχείριση των απορριμμάτων, για τις ανάγκες της κοινωνίας και όχι τα κέρδη των εργολάβων.
Η καύση σκουπιδιών επιδοτείται (!) και έτσι υπόσχεται εύκολα και «διπλά» κέρδη για τους μεγαλομετόχους της Lafarge. Κέρδη από το τσιμέντο που θα πουλάνε, κι άλλα κέρδη και από τις επιδοτήσεις που θα παίρνουνε. Και δεν μιλάμε για τίποτα ψίχουλα. Η HL είναι η μεγαλύτερη πολυεθνική τσιμέντου στον κόσμο και το 2017 τα κέρδη της ξεπέρασαν τα 5 δις ευρώ!
Σε εμάς θα μείνουν μόνο οι καταστροφικές επιπτώσεις: η τεράστια ρύπανση, ο καρκίνος και οι άλλες αρρώστιες, το πλήγμα στην τοπική οικονομία (αγροτική παραγωγή, κτηνοτροφία, τουρισμός)».

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.