Ξεκίνημα της σχολικής χρονιάς με προβλήματα στο ΕΕΕΕΚ Βόλου

Αγιασμός και τρισάγιο στη μνήμη του Λαυρέντη Μαχαιρίτσα

Με πρόβλημα για 20 παιδιά που δεν μπορούν να αυτοεξυπηρετηθούν ξεκινάει η σχολική χρονιά για το Εργαστήριο Ειδικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης & Κατάρτισης, λόγω έλλειψης επιστημονικού και βοηθητικού προσωπικού. Στο σχολείο έγινε ο επίσημος αγιασμός της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας, παρουσία των επισήμων και παράλληλα και τρισάγιο στη μνήμη του τραγουδοποιού Λαυρέντη Μαχαιρίτσα, με καταγωγή από τη Ν. Ιωνία, που έφυγε από τη ζωή που σήμερα γινόταν η κηδεία του στην Αθήνα.
Στο χώρο του σχολείου βρισκόταν και το καινούργιο αυτοκίνητο, που αγοράστηκε με τη συνδρομή φορέων και πολιτών για τη μεταφορά των παιδιών στο σχολείο.


Τον αγιασμό τέλεσε ο Μητροπολίτης Δημητριάδος κι Αλμυρού κ. Ιγνάτιος, τέλεσε και τον αγιασμό του λεωφορείου που αποκτήθηκε πρόσφατα για τις ανάγκες του σχολείου, ενώ μετά από πρότασή του που έγινε αποδεκτή, τελέστηκε τρισάγιο στη μνήμη του Λαυρέντη Μαχαιρίτσα που κηδεύεται σήμερα.

Ο Διευθυντής Β’ Βάθμιας Διεύθυνσης Μαγνησίας Σωκράτης Σαβελίδης, ανέφερε ότι 26.000 μαθητές της Μαγνησίας είναι έτοιμοι να διασχίσουν την πόρτα του σχολείου, έκανε λόγο για διπλή χαρά με αφορμή και το λεωφορειάκι που αποκτήθηκε, επισημαίνοντας ότι “θα εξυπηρετεί τα παιδιά κι αυτό αποδεικνύει ότι, όταν θέλει ο πολίτης μπορεί κι ας μην έχει καμία βοήθεια από αυτούς που πραγματικά όφειλαν να βοηθήσουν”. Συνεχάρη το Σύλλογο Γονέων των μαθητών του ΕΕΕΕΚ και το προσωπικό, εκπαιδευτικούς και Διευθύντρια που κατόρθωσαν το ακατόρθωτο.
Για τα εκπαιδευτικά κενά είπε ότι “γενικώς η φετινή σχολική χρονιά είναι δύσκολη κι αυτό γιατί υπάρχει μεταβατική περίοδος στην αλλαγή ηγεσίας του Υπουργείου οι εκπαιδευτικοί είναι εδώ και θα κάνουμε το καλύτερο δυνατό”.

Μάλιστα, έκανε λόγο για πρόγραμμα Διά Βίου Εκπαίδευσης Μαθητών ΑμεΑ, παραδέχθηκε ότι το σχολείο δεν έχει το προσωπικό που απαιτείται και ζήτησε από την Πολιτεία να ανταποκριθεί άμεσα.

Εντεταλμένοι ιερείς για κάθε σχολείο

Ο Μητροπολίτης Δημητριάδος και Αλμυρού κ. Ιγνάτιος ευχήθηκε καλή και ευλογημένη χρονιά προσθέτοντας ότι “όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος τελούμε τους αγιασμούς ενάρξεως της σχολικής χρονιάς, Είναι μια όμορφη ημέρα, τα παιδιά χαρούμενα, δάσκαλοι και καθηγητές στη θέση τους και εμείς με τους εντεταλμένους ιερείς για ότι θέμα κοινωνικό προκύψει και σε συνεργασία με την εκπαιδευτική κοινότητα, είμαστε και φέτος εδώ”.

Ο Μητροπολίτης αναφέρθηκε και στον Λαυρέντη Μαχαιρίτσα, θυμίζοντας στα παιδιά ότι στη Ν. Ιωνία γεννήθηκε ένα παιδί πριν 63 χρόνια. “Κανείς δεν μπορούσε να σκεφτεί ότι με τα τραγούδια και τους στίχους του θα μιλούσε στους Έλληνες με τον τρόπο του κι είναι ο Λαυρέντης Μαχαιρίτσας που κηδεύεται σήμερα. Είναι αυτό που κρύβει κάθε παιδί μέσα του κι αυτό εξαρτάται από γονείς καθηγητές ακόμη κι από τον πόνο που ζει, πιστεύοντας στο Θεό που πίστευε ο Λαυρέντης μπορεί να κάνει θαύματα. Εύχομαι να δώσουν τα παιδιά τον καλύτερό τους εαυτό και να μοιάσουν στον Λαυρέντη και σε κάθε άνθρωπο που προσφέρει”.

Για τους εντεταλμένους ιερείς ο Μητροπολίτης, ανέφερε ότι για κάθε σχολείο όλων των βαθμίδων υπάρχει ιερέας και έχουν καλυφτεί από τα Νηπιαγωγεία μέχρι και τα Λύκεια, για να λύνονται ότι προβλήματα κοινωνικού χαρακτήρα προκύπτουν, ενώ και φέτος θα προσφέρεται κανονικά και το πρωινό”.

Τέλος, για το λεωφορείου του ΕΕΕΕΚ, έκανε λόγο για ένα δώρο Θεού, που επετεύχθη χάρη στην σύμπραξη στη συνεργασία και στις δωρεές, ενθυμούμενος τον αγιασμό που είχε κάνει πριν 21χρόνια σε ένα άλλο λεωφορείο της ΕΛΕΠΑΠ. “Χαίρομαι που θα εξυπηρετούνται τα παιδιά μας και ειδικότερα τα ιδιαίτερα παιδιά μας”, ανέφερε χαρακηριστικά.

«Δεν μπορεί να λειτουργήσει το σχολείο»
Η πρόεδρος Συλλόγου Γονέων ΕΕΕΕΚ Βόλου, Ράνια Καρανικόλα, δεν έκρυψε τη λύπη της για το γεγονός ότι στο σχολείο, δεν είναι στη θέση του ούτε το βοηθητικό εκπαιδευτικό ούτε το επιστημονικό προσωπικό.
“Αυτό το σχολείο με 62 παιδιά με οκτώ αμαξίδια δεν μπορεί να λειτουργήσει” είπε και συνέχισε “Θα κάνουμε τον αγιασμό σήμερα κι από αύριο κατά πάσα πιθανότητα τα παιδιά δε θα έρθουν στο σχολείο αν το ειδικό εκπαιδευτικό και επιστημονικό προσωπικό δεν είναι στη θέση τους”.

Για το λεωφορείο έκανε λόγο για ένα όνειρο που έγινε πραγματικότητα και δικαιούται να χαίρεται όλη η πόλη, επισημαίνοντας μεταξύ άλλων ότι, είναι αποτέλεσμα της καλής διάθεσης και αλληλεγγύης που έδειξαν οι συμπολίτες μας και ο ΟΛΒ που είναι ο μεγάλος χορηγός. Μάλιστα στον αγιασμό παρευρέθηκε και ο Διευθύνων Σύμβουλος του ΟΛΒ κ. Τοζίδης.

Όσον αφορά στην κυκλοφορία του λεωφορείου, η κα Καρανικόλα ανέφερε ότι αναμένονται σήμερα, αύριο ο φάκελος με τα έγγραφα, από βδομάδα, θα ξεκινήσει η διαδικασία για έκδοση άδειας κυκλοφορίας και πινακίδες, ωστόσο επειδή ο σχεδιασμός του Υπουργείου για οδηγό και συνοδό στα σχολικά λεωφορεία γίνεται τον Μάρτιο, ο Σύλλογος θα ζητήσει παρέμβαση των βουλευτών να γίνει κατ’ εξαίρεση διαδικασία για τον προϋπολογισμό “για να μην το χουμε στην αυλή και το καμαρώνουμε” όπως σχολίασε η κ. Καρανικόλα.

Ανάγκη άμεσων προσλήψεων
Η διευθύντρια του ΕΕΕΕΚ Βόλου Φωτεινή Γρηγορίου δήλωσε ότι είναι μέρα χαράς και χαμόγελων για όλη την πόλη που αποκτήθηκε το λεωφορείο και εξέφρασε την ελπίδα ότι πολύ σύντομα θα λυθούν όλα τα προβλήματα, όπως το θέμα οδηγού και συνοδού, ώστε να καταφέρει να κυκλοφορήσει άμεσα και να γίνει το «μετακίνηση για ένταξη» πραγματικότητα.

Αναφορικά με τα προβλήματα η διευθύντρια του σχολείου επισήμανε ότι ενώ υπάρχει όλο το εκπαιδευτικό προσωπικό, δεν υπάρχει ειδικό εκπαιδευτικό προσωπικό (ψυχολόγος, κοινωνικός λειτουργός, φυσιοθεραπευτής, εργοθεραπευτής, λογοθεραπευτής και σχολικός νοσηλευτής), όπως και οι ειδικοί βοηθοί, που χρειάζονται πέντε για να λειτουργήσει το σχολείο, το οποίο έχει 62 μαθητής, από τους οποίους οι περίπου 20 δεν αυτοεξυπηρετούνται.
«Για να μπορέσουν αυτοί οι μαθητές να έρθουν στο σχολείο και να είμαστε σε πλήρη ανάπτυξη, πρέπει πολύ άμεσα να γίνουν αυτές οι προσλήψεις. Οι πιστώσεις έφτασαν και έγινε η κατανομή τους από την Περιφέρεια, σε πρώτη φάση θα προσληφθούν τρεις ειδικοί βοηθοί, που δεν είναι αρκετοί. Πιστεύουμε γρήγορα να γίνει μια δεύτερη κατανομή πιστώσεων από το υπουργείο, ώστε το σχολείο να ανοίξει όσο το δυνατόν καλύτερα», επισήμανε η κα Γρηγορίου.

Επόμενος στόχος, σύμφωνα με την ίδια. είναι ένα νέο σχολικό κτίριο με Ευρωπαϊκές προδιαγραφές.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.