Ξεκίνησαν εργασίες καθαρισμού στο ξενοδοχείο «Γαλλία»

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ
Μετά και την υπογραφή της σύμβασης ενοικίασης

Μετά από έναν περίπου μήνα, από τη στιγμή, που υπεγράφη η σύμβαση ενοικίασης του ακινήτου, που φιλοξενούσε το γνωστό και ιστορικό ξενοδοχείο «Γαλλία» στον Βόλο, σήμερα ξεκίνησαν οι εργασίες καθαρισμού του χώρου.

Το εν λόγω ακίνητο, που εκτείνεται από την οδό Αργοναυτών, συνεχίζει στην Κ. Καρτάλη και τελειώνει στην οδό Ιάσονος, είναι ιδιοκτησίας του Νοσοκομείου Βόλου και επί δεκαετίες ήταν στην απόλυτη εγκατάλειψη. Πέρυσι η εταιρεία Abri consulting, συμφερόντων της οικογένειας Μαμαδά «χτύπησε» το ακίνητο στον διαγωνισμό, που έγινε για την αξιοποίησή του, με σκοπό να το αναγεννήσει σε ένα υπερσύγχρονο ξενοδοχείο, διατηρώντας τη μνήμη και την αίγλη του παρελθόντος.
Μέσα στον Ιούνιο, ολοκληρώθηκε και η διαδικασία με την υπογραφή της σύμβασης ενοικίασης, όπου η εταιρεία της οικογένειας Μαμαδά νοίκιασε το «Γαλλίας» για 40 έτη προς 3500 ευρώ τον μήνα.
Σήμερα, την εμφάνισή τους έκανε συνεργείο, το οποίο ξεκίνησε έναν μαραθώνιο, τον καθαρισμό του ακινήτου. Το ακίνητο χρόνια στην εγκατάλειψη είναι γεμάτο σκουπίδια αλλά και παλιά υλικά οικοδομής, ξύλα, ενώ τα καταστήματα που το περιβάλλουν έχουν σταματήσει να λειτουργούν κι αυτά εδώ και χρόνια.

Τα συνεργεία πρέπει να φροντίσουν να καθαρίσουν από τα μπάζα όλο τον χώρο, κάτι που θα διαρκέσει αρκετές ημέρες ίσως και εβδομάδες. Την ίδια στιγμή, ξεκινά και ο μαραθώνιος σε μελετητικό και γραφειοκρατικό επίπεδο, μιας και πρέπει πρώτα να γίνουν οι μελέτες για το νέο οίκημα και τις υποδομές του, να εγκριθούν κι έπειτα να ξεκινήσουν οι εργασίες.
Πάντως, όσοι είδαν σήμερα τα συνεργεία που ξεκίνησαν τον καθαρισμό του χώρου δεν έκρυψαν την χαρά τους, που επιτέλους το ιστορικό αυτό ακίνητο θα μεταμορφωθεί σε μία σύγχρονη ξενοδοχειακή μονάδα, στο κέντρο του Βόλου.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.
Γίνετε μέλος στο κανάλι Magnesianews στο Messenger για όλες τις τελευταίες ειδήσεις.