Ξεκίνησε χθες η αποκατάσταση της πρόσοψης των Δικαστηρίων

Στην οποία άγνωστοι , έριξαν μπογιές στις 4 Μαρτίου

Έπιασε δουλειά χθες προσωπικό της Εφορείας Νεωτέρων Μνημείων, για την αποκατάσταση της πρόσοψης του Δικαστικού Μεγάρου Βόλου, στην οποία άγνωστοι έριξαν μπογιές στις 4 Μαρτίου 2021, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τη μη μεταγωγή του πολυισοβίτη Δ. Κουφοντίνα στις φυλακές Κορυδαλλού.
Από νωρίς χθες το πρωί, έξω απ΄το κτήριο, στήθηκε σκαλωσιά και στελέχη της Εφορείας άρχισαν την απορρύπανση των κιόνων και των μαρμάρων στο παράθυρο και στο δάπεδο, καθώς το Δικαστικό Μέγαρο είναι διατηρητέο και για να γίνει η εργασία απαιτούνται άδεια και εξειδικευμένο προσωπικό.
Η εργασία των στελεχών του τμήματος συντήρησης της υπηρεσίας, εκτιμάται ότι θα ολοκληρωθεί τις επόμενες ημέρες, ενώ στη συνέχεια θα ακολουθήσει ο ελαιοχρωματισμός του τοίχου, που έπεσαν οι μπογιές, ώστε το Δικαστικό Μέγαρο να επανέλθει στην πρότερη κατάστασή του.
Σημειώνεται ότι η δαπάνη αποκατάστασης του Δικαστικού Μεγάρου Βόλου, καλύφθηκε από τον Δικηγορικό Σύλλογο και η επί 2.5 μήνες διάρκεια πριν την έναρξη, οφείλεται στις διαδικασίες της Αρχαιολογικής Υπηρεσίας.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.