Ξενώνας Αστέγων Βόλου: Μίλησαν για την ζωή τους και συγκίνησαν…

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η ημερίδα που διοργάνωσε ο Ξενώνας Αστέγων Δήμου Βόλου την Πέμπτη 25/04/2024 στην αίθουσα εκδηλώσεων του Δημαρχείου Βόλου με θέμα “Ιστορίες Ανθρώπων….Ιστορίες Αστέγων”.

Έπειτα από κάλεσμα της Aντιδημάρχου Κοινωνικής Μέριμνας Αλληλεγγύης – Ισότητας και Διαχείρισης Κοινωνικών Κέντρων Παρασκευής Αναγνώστου – Στάθη, υπηρεσίες, φορείς και πoλίτες  του Βόλου δώσανε το παρών στην αναφερόμενη εκδήλωση με μεγάλη συμμετοχή.  Οι παρευρισκόμενοι είχανε την ευκαιρία να ακούσουν τις ιστορίες δώδεκα ανθρώπων που έχουν περάσει από τη δομή αστέγων και να μπουν για λίγο στα “παπούτσια” του ανθρώπου που έχει βιώσει μια δύσκολη συνθήκη στη ζωή του. Στο κοινό παρατηρήθηκε μεγάλο ενδιαφέρον και συναισθηματική φόρτιση, καθώς οι δώδεκα ιστορίες όπως ειπώθηκαν από το προσωπικό της δομής αποτέλεσαν τροφή για σκέψη στους παρευρισκόμενους.

Μέσα από τις ιστορίες αναδείχθηκε, όπως σημειώνεται σε σχετική ανακοίνωση του Ξενώνα, η σοφία του λαού που λέει “όπου φτωχός και η μοίρα του” . Όταν καταλήγεις να είσαι άστεγος, δεν έχεις τίποτα να χάσεις. Οπότε τα παίζεις όλα για όλα με την ελπίδα να σου…γυρίσει. Οι ιστορίες των ανθρώπων που ακούστηκαν στην ημερίδα αναδεικνύουν ακριβώς ότι η ελπίδα πεθαίνει τελευταία και ότι ακόμη κι αν κάποιοι έχουν φτάσει στο απόλυτο μηδέν, ποτέ δεν είναι αργά για μια νέα αρχή. Στον αντίποδα βέβαια υπάρχουν πάντα και οι ιστορίες αυτών που τελικά δεν τα κατάφεραν…

Ο Ξενώνας Αστέγων του Δήμου Βόλου (Συνεχιζόμενη δράση) συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο + (ΕΚΤ+) στο πλαίσιο του Προγράμματος «Θεσσαλία 2021-2027» Άξ.Πρ. 4Β – Δράσεις ενίσχυσης της Κοινωνικής Συνοχής και αντιμετώπισης της φτώχειας, με κωδικό ΟΠΣ 6003250. Για πληροφορίες σχετικά με τις δράσεις του Ξενώνα Αστέγων, μπορείτε να επικοινωνείτε στο 2421091614.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.