“Ξηλώνουν” τον Αγραφιώτη από το Ορφανοτροφείο

Σε έκτακτη Γ.Σ. για την αντικατάστασή του προχωρά η Φιλόπτωχος Αδελφότητα Βόλου

Σε νέες περιπέτειες φαίνεται πως μπαίνει το Ορφανοτροφείο Βόλου, καθώς σήμερα στις 8μ.μ. πρόκειται να συνεδριάσει το Δ.Σ. της Φιλοπτώχου Αδελφότητας Βόλου το οποίο αναμένεται να αποφασίσει για την σύγκληση έκτακτης γενικής συνέλευσης την ερχόμενη Κυριακή 9 Οκτωβρίου. Στα θέματα συζήτησης περιλαμβάνεται η αντικατάσταση των τριών μελών της ΦΑΒ στο δ.σ. του Ορφανοτροφείου από άλλα μέλη του Σωματείου τα οποία θα προκύψουν από τη Γ.Σ.

Δηλαδή ζητείται η αντικατάσταση των Άγγελου Αγραφιώτη, Λιλής Τσιάντου και Κώστα Κάβουρα (ο τελευταίος έχει παραιτηθεί), από τρία άλλα μέλη της ΦΑΒ. Η διαδικασία αυτή ωστόσο δεν μπορεί να γίνει παρά μόνο με νέες εκλογές στο σωματείο, διότι και η διοίκηση του σωματείου αντιμετωπίζει προβλήματα. Μετά την παραίτηση του μέλους του δ.σ. της ΦΑΒ και ορισμένου στη διοίκηση του Ορφανοτροφείου κ. Κώστα Κάβουρα, την οποία μάλιστα ο ίδιος είχε κοινοποιήσει με δικαστικό επιμελητή πριν από λίγο καιρό, οι δύο επιλαχόντες έχουν αρνηθεί να τον αντικαταστήσουν, με συνέπεια η νομιμότητα της σύνθεσης της διοίκησης της ΦΑΒ να τίθεται υπό αμφισβήτηση.

Στην αποψινή συνεδρίαση του δ.σ., σύμφωνα με την ημερήσια διάταξη που διέρρευσε στο διαδίκτυο θα συζητηθούν επίσης δύο φλέγοντα ζητήματα τα οποία έχουν απασχολήσει τη δημοσιότητα. Το πρώτο αφορά την πρώην πρόεδρο του Ορφανοτροφείου κ. Σοφία Ιωάννου, χωρίς να έχουν γίνει περισσότερες λεπτομέρειες γνωστές και το δεύτερο αφορά το ζήτημα με την απομάκρυνση μιας τροφίμου από το ίδρυμα το οποίο είχε αποκαλύψει το magnesianews.gr πριν από λίγο καιρό. Επίσης το δ.σ. θα κάνει δεκτή την εγγραφή νέων μελών, τα οποία το τελευταίο διάστημα έχουν πολλαπλασιαστεί, σε όφελος βεβαίως του σωματείου και του ιδρύματος, αλλά με απώτερο σκοπό τον πλήρη έλεγχο και των δύο από συγκεκριμένες ομάδες.

Σε αναρτήσεις του στο διαδίκτο ο πρόεδρος του Ορφανοτροφείου κ. Άγγελους Αγραφιώτης, κάνει λόγο για προσπάθεια να “ρίξουν” τη διοίκησή του διότι αποκάλυψε υποθέσεις με οικονομικές ατασθαλίες στο ιδρυμα. Μάλιστα τους κατηγορεί ότι δεν έχουν προσφέρει τίποτα τους τελευταίους επτά μήνες, από τότε δηλαδή που εκλέχθηκε η νέα διοίκηση.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.