Ύδρευση Ν. Ιωνίας: Από την Κυριακή σταμάτησε ο εργολάβος τις εργασίες

Διότι είχε διαφωνία με τον πρώτο ανακεφαλαιωτικό πίνακα

«Χειρόφρενο» τράβηξε από την Κυριακή ο ανάδοχος του έργου αντικατάστασης του δικτύου ύδρευσης στη Ν. Ιωνία, λόγω διαφωνίας που είχε με τη ΔΕΥΑΜΒ ως προς σημεία του 1ου Ανακεφαλαιωτικού Πίνακα, όπως ανέφερε ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΜΒ Στέργιος Παπαευσταθίου και γίνονται συζητήσεις για να βρεθεί συμφωνία.
Ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΜΒ δήλωσε ότι είναι νωρίς κανείς να μιλά για “αξεπέραστα προβλήματα και απολύσεις εργαζομένων” και ότι γίνεται προσπάθεια να υπάρξει σύγκληση και να συνεχιστεί το έργο, ενώ υπενθυμίζεται ότι ο ανάδοχος είχε δώσει έκπτωση της τάξης του 62,43%, με αποτέλεσμα να μην μπορεί να αντεπεξέλθει στις υποχρεώσεις του.

Η σύμβαση με τον συγκεκριμένο υπογράφηκε στις 15 Μαρτίου του 2018, και ο ίδιος ανέλαβε το έργο, προσφέροντας τη χαμηλότερη τιμή, λόγω της μεγάλης έκπτωσης, φορέας υλοποίησης του έργου είναι η ΔΕΥΑΜΒ, ενώ χρηματοδοτείται από το ΕΣΠΑ 2015-2020 μέσω του ΠΕΠ Θεσσαλίας. Με την ολοκλήρωση του έργου στις 15 Ιουλίου του 2021 η επιχείρηση θα εξοικονομήσει 2,5 εκ. κυβικά νερού ετησίως που τώρα χάνεται λόγω της παλαιότητας του δικτύου της Ν. Ιωνίας.

Σε ιδιώτη η συντήρηση του Βιολογικού
Ομόφωνη απόφαση έλαβε το Δ.Σ. της ΔΕΥΑΜΒ σήμερα για να ανατεθεί σε εργολάβο η κάλυψη και παρακολούθηση λειτουργίας και συντήρηση των εγκαταστάσεων του Βιολογικού και ιδιαίτερα στο χρονικό διάστημα μέχρι και την ενεργοποίηση νέων συμβάσεων αορίστου χρόνου.
Η ΔΕΥΑΜΒ δικαιολογεί την ενέργεια τονίζοντας πως για τη σύναψη συμβάσεων ορισμένου χρόνου δεν έχει δοθεί ακόμη η έγκριση του ΥΠΕΣ, απάντησε ο κ. Παπαευσταθίου στον εκπρόσωπο του συλλόγου εργαζομένων στην επιχείρηση, Βάιο Ζεμπέογλου, ο οποίος ζήτησε ενημέρωση για το πότε θα έλθει το τακτικό προσωπικό. “Κριτική στην επιχείρηση κάνετε κ. Ζεμπέογλου; Το συγκεκριμένο θέμα δεν περνά από το χέρι μας”, τόνισε ο πρόεδρος της Επιχείρησης.

Οι ανάγκες της παρακολούθησης λειτουργίας και της άμεσης καθ’ όλη τη διάρκεια του 24ώρου συμπτωματικής συντήρησής τους, κορυφώνονται αντικειμενικά κατά την επόμενη περίοδο, η οποία είναι και η περίοδος λήψης των αδειών του προσωπικού, λόγω των εορτών, σύμφωνα με τη ΔΕΥΑΜΒ,
Η παροχή των υπηρεσιών περιλαμβάνει την εκτέλεση των εργασιών αντιμετώπισης συμβάντων (βλαβών) του εγκατεστημένου εξοπλισμού, την επιθεώρηση των ΕΕΛ και των αντλιοστασίων ακαθάρτων και την κάλυψη των κενών της 24ωρης παρακολούθησης και η παροχή της κατά περίπτωση υπηρεσίας. Η διαδικασία ανάθεσης γίνεται μετά από δημόσιο μειοδοτικό διαγωνισμό και ο προϋπολογισμός είναι 56.500 €.

Ο κ. Ζεμπέογλου πάντως ξεκαθάρισε ότι “μπορεί να ψηφίζουμε αυτές τις εργολαβίες γιατί είναι αναγκαίες, όμως στην ουσία αποτελούν ημίμετρα. Πρέπει να έλθει τακτικό προσωπικό. Οι εγκαταστάσεις του Βιολογικού έχουν μείνει χωρίς μόνιμο ηλεκτρολόγο εδώ και μήνες”.

Τέλος, οι εργαζόμενοι ψήφισαν αρνητικά στην ανάθεση του έργου της συμβουλευτικής υποστήριξης για συμμόρφωση με το νέο γενικό κανονισμό για την προστασία δεδομένων της Ευρωπαϊκής Ένωσης, προϋπολογισμού 20.000 € ,ε την επισήμανση ότι θα μπορούσε το ποσό να είναι μικρότερο και ότι θα μπορούσε να γίνει και από κάποιον από τους υπαλλήλους.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.