Υγειονομικοί: Καμία υποχρεωτικότητα στα εργασιακά και στην κοινωνική μας ζωή

Κρατώντας πανό και πλακάτ και φωνάζοντας συνθήματα, υγειονομικοί υπάλληλοι του Νοσοκομείου Βόλου που βρίσκονται σε αναστολή, έκαναν το δικό τους μπλοκ στη σημερινή συγκέντρωση εορτασμού για την εργατική Πρωτομαγιά στον Βόλο.

Σε ανοιχτή επιστολή, με αποδέκτες τους πολιτικούς και όλους τους τοπικούς παράγοντες, οι υγειονομικοί υπάλληλοι αναφέρουν:
Τον Μάιο του 1886 τα εργατικά συνδικάτα στο Σικάγο ξεσηκώθηκαν διεκδικώντας κυρίως την 8ωρη εργασία. Στο πέρασμα του χρόνου καθιερώθηκε η Πρωτομαγιά εκτός από μέρα μνήμης και τιμής για εκείνους που θυσιάστηκαν να είναι και σύμβολο στον αγώνα όλων των εργαζομένων όλου του κόσμου για καλύτερες συνθήκες εργασίας.
Στο σημείο που βρισκόμαστε σήμερα κι έχει εγερθεί το Ταχυδρομείο Βόλου βρίσκεται το μνημείου του Νίκου Μπουμπατζή του εργάτη που δολοφονήθηκε στις 2 Ιουνίου 1936 στη διάρκεια των απεργιακών κινητοποιήσεων.
μέχρι χθες το εργατικό κίνημα της Ελλάδας κατάφερε με θυσίες την καθιέρωση εκτός του 8ωρου και της 5νθήμερης εργασίας κι ενός πλήθους απολαβών όπως τη θέσπιση της κανονικής κι αναρρωτικής άδειας.

Σήμερα που έχουμε στα χέρια μας τη σκυτάλη των εργατικών διεκδικήσεων οφείλουμε να σταθούμε αντάξιοι συνεχιστές των αγώνων αυτών ώστε να αφήσουμε καλύτερες συνθήκες εργασίας και ευημερίας στα παιδιά μας από αυτές που παραλάβαμε. Όμψς την τελευταία δεκαετία δεχτήκαμε τεράστιες πιέσεις με αφορμή την οικονομική κρίση που τη διαδέχθηκε η υγειονομική κρίση και πριν το καταλάβουμε έχουμε μπει ήδη στην ενεργειακή κι επισιτιστική κρίση.

Έτσι χάσαμε εκτός από εργασιακά δικαιώματα ακόμη και ατομικές ελευθερίες
που ήταν αδιαπραγμάτευτες υπό φυσιολογικές συνθήκες.
Σήμερα επιχειρείται να καθιερωθεί με την αναστολή εργασίας των υγειονομικών η καταπάτηση των βασικότερων εργασιακών δικαιώματος όπως το δικαίωμα στην αμοιβή, στην κοινωνική ασφάλιση, το δικαίωμα της κανονικής άδειας. Όλα αυτά μας επιβάλλουν όσο ποτέ μέχρι σήμερα να αντιδράσουμε και να πάρουμε τη ζωή μας πίσω στα χέρια μας.

Έτσι η συνεχής διεκδίκηση είναι μονόδρομος για την επίτευξη της επιβίωσής μας κι όχι της ευημερίας μας. Αξίζει να προσπαθήσουμε όλοι μαζί ενωμένοι ώστε να αφήσουμε ένα καλύτερο εργασιακό και κοινωνικό περιβάλλον στα παιδιά μας.

Απαιτούμε την κατάργηση όλων των αντεργατικών και αντικοινωνικών μέτρων που έχουν θεσμοθετηθεί με πρόφαση την υγειονομική κρίση. Δηλώνουμε ότι δε θα δεχτούμε καμία υποχρεωτικότητα ούτε στα εργασιακά ούτε στην κοινωνική μας ζωή.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.