Υγειονομικοί, συνταξιούχοι, αγρότες, καθαρίστριες της Μαγνησίας βγαίνουν στον “δρόμο” στις 8 Δεκεμβρίου

φωτο αρχείου
Ζητούν ενίσχυση του Εθνικού Συστήματος Υγείας

Ο γιατροί και οι εργαζόμενοι στο Νοσοκομείο Βόλου, συνταξιούχοι, αγρότες και καθαρίστριες της Μαγνησίας κατεβαίνουν στις 8 Δεκεμβρίου  στον δρόμο και ζητούν την άμεση ενίσχυση του Εθνικού Συστήματος Υγείας. Σε κοινό τους ψήφισμα επισημαίνουν ότι προχωρούν σε διαμαρτυρία την Τετάρτη 8 Δεκεμβρίου στις 6 το απόγευμα στην Πλατεία Ελευθερία επισημαίνοντας μεταξύ άλλων πως δεν θα εξοικειωθούν με το γεγονός ότι τον 21ο αιώνα, με την εξέλιξη της επιστήμης και της τεχνολογίας, πεθαίνουν αβοήθητοι άνθρωποι στην χώρα μας.

 

Ειδικότερα, στο ψήφισμά τους οι σύλλογοι, οι φορείς και τα σωματεία αναφέρουν “Δεν θα αποδεχτούμε να πεθαίνουν συνάνθρωποί μας εξαιτίας των σοβαρών ελλείψεων στο Νοσοκομείο του Βόλου και στις δομές της Δημόσιας Υγείας στην περιοχή μας.

Την ώρα που συνεχίζεται η επικίνδυνη αύξηση του επιδημιολογικού φορτίου, με το Νοσοκομείο να έχει ήδη φρακάρει λόγω έλλειψης προσωπικού, η κυβέρνηση εξακολουθεί να μην παίρνει τα απαραίτητα μέτρα προστασίας της υγείας, αλλά τα μεταθέτει όλα στην «ατομική ευθύνη».

Η αιτία είναι η πολιτική που υποβαθμίζει τη δημόσια υγεία, που αφήνει να διαλύονται κυριολεκτικά Κέντρα Υγείας όπως αυτό της Ζαγοράς, που δεν προσλαμβάνει υγειονομικό προσωπικό αλλά μετακινεί γιατρούς αποδυναμώνοντάς την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας, που βάζει στην ίδια ζυγαριά την υγεία του λαού, με τα κέρδη των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων.

Αντίστοιχη είναι η εικόνα και στα Κέντρα Υγείας του νομού. Στο Κέντρο Υγείας Σκοπέλου, καθώς και στο Περιφερειακό Ιατρείο Αλοννήσου, δεν υπηρετεί κανένας μόνιμος Γενικός Ιατρός ή Παθολόγος.

Ασθενείς μεταφέρονται σε κρίσιμη κατάσταση σε άλλες πόλεις, μένουν διασωληνωμένοι εκτός ΜΕΘ γιατί δεν υπάρχουν διαθέσιμες κλίνες με πιο χαρακτηριστικό το τραγικό παράδειγμα του συνάδελφου νεαρού διανομέα μετά από ατύχημα, φέρνοντας πάλι στην επικαιρότητα το δίκαιο αίτημα για επίταξη του ιδιωτικού τομέα, που έχουν διατυπώσει οι ίδιοι οι φορείς της υγείας πανελλαδικά.

Βρισκόμαστε σε μία περίοδο που είναι πιο ξεκάθαρο από ποτέ ότι μόνο ο λαός μπορεί να σώσει τον λαό. Εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας στους υγειονομικούς που δίνουν καθημερινά την μάχη με την πανδημία, που έχουν στερέψει από υπομονή, αλλά συνεχίζουν να αγωνίζονται και να διεκδικούν την ενίσχυσή του συστήματος υγείας.

 

Δεν θα σιωπήσουμε! Δεν θα εξοικειωθούμε με το γεγονός ότι τον 21ο αιώνα, με την εξέλιξη της επιστήμης και της τεχνολογίας, πεθαίνουν αβοήθητοι συνάνθρωποί μας.

 

Για όλους τους παραπάνω λόγους χρειάζεται να πάρουμε την κατάσταση στα χέρια μας, να βγούμε μπροστά και να διεκδικήσουμε άμεσα:

 

  • Μαζικές προσλήψεις μόνιμου, πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης ιατρικού, νοσηλευτικού, λοιπού προσωπικού και κάλυψη όλων των κενών οργανικών θέσεων στο Νοσοκομείο Βόλου και τα Κέντρα Υγείας της Μαγνησίας.

 

  • Να επιστρέψουν άμεσα στη δουλειά οι υγειονομικοί που βρίσκονται σε αναστολή. Επίταξη του ιδιωτικού τομέα της Υγείας.

 

  • Καθολικό πρόγραμμα δημόσιου δωρεάν εμβολιασμού, με εξαντλητική ενημέρωση, πλήρη προληπτικό έλεγχο και σταθερή παρακολούθηση των εμβολιασμένων στο πλαίσιο ενός ενισχυμένου συστήματος Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας.

 

  • Άμεσα μέτρα προστασίας της υγείας στους χώρους δουλειάς, στα σχολεία και στο Πανεπιστήμιο.

 

  • Επαναλαμβανόμενα δωρεάν τεστ σε όλους τους εργαζόμενους, με αποκλειστική επιβάρυνση του κράτους και των εργοδοτών.

 

Για όλα τα παραπάνω καλούμε σε συλλαλητήριο την Τετάρτη 8 Δεκεμβρίου, στις 6 μ.μ.     στην  Πλατεία Ελευθερίας.

 

Όλα αυτά τα χρόνια έχουμε δείξει ότι μπορούμε να διαδηλώνουμε παίρνοντας όλα τα μέτρα προφύλαξης, τηρώντας τις αποστάσεις και τα άλλα υγειονομικά μέτρα. Ότι πίσω από τις μάσκες έχουμε φωνή! Τώρα είναι η ώρα της συμμετοχής όλων και της αγωνιστικής διεκδίκησης!”

Το ψήφισμα υπογράφεται από τους εξής:

ΕΝΩΣΗ ΙΑΤΡΩΝ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΒΟΛΟΥ& ΚΕΝΤΡΩΝ ΥΓΕΙΑΣ ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ  «ΑΧΙΛΛΟΠΟΥΛΕΙΟΥ»  Γ. ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΒΟΛΟΥ

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΙΚΑ Ν. ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΔΗΜΟΣΙΟΥ Ν. ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΟΑΕΕ (ΤΕΒΕ-ΤΣΑ) Ν. ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΟΑΕΕ-ΤΑΕ Ν. ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ

ΕΝΩΣΗ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΝΑΤ ΠΕΡΙΦΕΡΙΑΣ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ «ΑΓ. ΝΙΚΟΛΑΟΣ»

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΕΦΚΑ & ΕΤΕΑΕΠ ΤΣΙΜΕΝΤΟΒΙΟΜΗΧ/ΑΣ «ΑΓΕΤ»

ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΜΕΤΑΛΛΟΥ Ν. ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ «ΜΗΤΣΟΣ ΠΑΠΑΡΗΓΑΣ»

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΚΑΘΑΡΙΣΤΡΙΩΝ/ΤΩΝ Ν. ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ

ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΑΓΡΟΤΙΚΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ Ν. ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΥΝΑΙΚΩΝ Ν. ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ

ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΛΜΥΡΟΥ & ΣΟΥΡΠΗΣ

ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΕΜΠΟΡΟΥΠΑΛ/ΛΩΝ & ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛ/ΛΩΝ ΒΟΛΟΥ&Ν. ΙΩΝΙΑΣ

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.