Υπέρ των αξιοκρατικών προσλήψεων γιατροί και εργαζόμενοι στο Νοσοκομείο

Κατήγγειλαν εθελοντές ημερών που απαιτούν προσλήψεις

Υπέρ της αξιοκρατικής πρόσληψης μόνιμου προσωπικού και όχι λύσεων – «μπαλωμάτων» τάσσονται οι γιατροί και οι εργαζόμενοι στο Νοσοκομείο Βόλου, που κατήγγειλαν ότι στο νοσηλευτικό ίδρυμα υπάρχουν εθελοντές με προσφορά ημερών που θέλουν να προσληφθούν. Γιατροί και εργαζόμενοι ζητούν να συμμετάσχουν στην επιτροπή που θα συσταθεί για να καταρτίσει τον πίνακα όσων θα καταθέσουν αιτήσεις πρόσληψης στο Νοσοκομείο Βόλου με ατομικές συμβάσεις, ώστε να υπάρχει διαφάνεια στη διαδικασία.

Όπως αναφέρθηκε σε συνέντευξη Τύπου του Συλλόγου Εργαζομένων και της Ένωσης Ιατρών Νοσοκομείου και Κέντρων Υγείας Μαγνησίας, με αφορμή έφοδο της Επιθεώρησης Εργασίας, που εντόπισε στο τμήμα επισιτισμού δύο εθελοντές, το προσωπικό επιθυμεί να πλαισιώσει ο εθελοντισμός το Νοσοκομείο, αλλά με τις προϋποθέσεις που πρέπει.

Γιατροί και εργαζόμενοι ζητούν αξιοκρατικές προσλήψεις και όχι «μπαλώματα», με τον πρόεδρο των γιατρών Νίκο Χαυτούρα να δηλώνει ότι η χρησιμοποίηση των εθελοντών έχει σκοπό «να διασώσει την κυβέρνηση από τις εγκληματικές πολιτικές της, εκπληρώνοντας ταυτόχρονα, και τον ρόλο του κομματικού στρατού». Ο ίδιος πρόσθεσε ότι η ιδέα του εθελοντισμού δεν πρέπει να διασύρεται και κατήγγειλε ότι υπάρχουν στο Νοσοκομείο εθελοντές ημερών που έχουν την απαίτηση να προσληφθούν.

Η γραμματέας του Συλλόγου Εργαζομένων Λεμονιά Πατρώνη διαβεβαίωσε ότι οι εργαζόμενοι δεν θα αφήσουν το Νοσοκομείο να γίνει κερκόπορτα για τον καθένα που «βαφτίζεται» εθελοντής, για να πάρει μια ατομική σύμβαση, αναφέροντας ότι ίσα δικαιώματα έχουν και άλλοι εργαζόμενοι, όπως και άνεργοι.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.