Υπερδιπλάσια τα εκλογικά κέντρα, αναίρεση των εξαιρέσεων δικηγόρων και υπαλλήλων

Στα 173 τα εκλογικά κέντρα, επείγουσα εγκύκλιος του Αρείου Πάγου

Υπερδιπλάσια θα είναι στις προσεχείς τριπλές εκλογές (Ευρωεκλογές, Περιφερειακές και Δημοτικές) τα εκλογικά κέντρα στη Μαγνησία, που από 314 που ήταν, πλέον γίνονται 713 (!) με αποτέλεσμα να μην αρκούν δικηγόροι και δικαστικοί υπάλληλοι για τη διαδικασία και ο Άρειος Πάγος, προκειμένου να βάλει «φρένο» στους …απρόθυμους δικηγόρους και δικαστικούς υπαλλήλους που έκαναν αιτήσεις εξαίρεσης από τη θέση των εκλογικών αντιπροσώπων. Μάλιστα, έστειλε επείγουσα εγκύκλιο, προειδοποιώντας τους, ότι αν δεν δηλώσουν οι ίδιοι, θα διοριστούν σε κάποια περιοχή της χώρας…
Φαίνεται ότι οι τριπλές εκλογές, ο όγκος των ψηφοδελτίων και η αύξηση των εκλογικών τμημάτων, λειτουργούν αποτρεπτικά για να δηλώσει κάποιος εκλογικός αντιπρόσωπος. Ήδη μέχρι την περασμένη εβδομάδα τα δεδομένα ήταν, ότι μεγάλο ποσοστό των δικηγόρων, πάνω από 100, έκαναν δηλώσεις εξαίρεσης, ωστόσο, χθες το μεσημέρι, η εικόνα είχε αλλάξει και φαίνεται ότι τελικά επέμειναν στην εξαίρεση περίπου οι μισοί.
Οι δικαστικοί υπάλληλοι του Βόλου στην πλειοψηφία τους, έχουν υποβάλλει αιτήσεις προτίμησης. Εξαίρεση ζήτησαν ένας υπάλληλος του Πρωτοδικείου, δύο από το Πλημμελειοδικείο και ένας από το Ειρηνοδικείο, ενώ αιτήσεις εξαίρεσης υπέβαλαν και επτά δικαστικοί λειτουργοί. Τέλος, από τους δικαστικούς υπαλλήλους της Εισαγγελία, ζήτησαν εξαίρεση τέσσερις, αλλά αναμενόταν να γίνει αναίρεση των τριών αρχικών δηλώσεων.
Χθες το πρωί, κατέφθασε νέα εγκύκλιος του Αρείου Πάγου, που έδινε παράταση μέχρι τις 3 το μεσημέρι για να υποβάλλουν αιτήσεις προτίμησης και άλλοι υπάλληλοι, δικηγόροι και λειτουργοί, καθώς φαίνεται πως οι υπάρχοντες δεν επαρκούν.
Χθες ξεκίνησαν οι διαδικασίες ανάδειξης των εφορευτικών επιτροπών. Οι κληρώσεις για τα άτομα που θα τις απαρτίζουν θα γίνουν μεθαύριο Πέμπτη 9 Μαΐου.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.