Υπηρεσιακά δημοτικά αυτοκίνητα έξω από νυχτερινά κέντρα και σπίτια συμβούλων!

Η δημαρχιακή Mercedes έξω από νυχτερινό κέντρο στα Πευκάκια.
Αναφορά στα αρμόδια όργανα κατέθεσε η κίνηση «Μαζί για το Βόλο»

Αναφορά-καταγγελία στο Συντονιστή της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Θεσσαλίας & Στερεάς Ελλάδας, η οποία κοινοποιήθηκε στο Σώμα Επιθεωρητών Δημόσιας Διοίκησης και στην Εισαγγελία Βόλου, κατατέθηκε τη Δευτέρα από δημοτικούς συμβούλους της κίνησης «ΜΑΖΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΒΟΛΟ», σχετικά με ύποπτη χρήση δημοτικών οχημάτων.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Δημοτικής κίνησης, στον αρμόδιο φορέα κατατέθηκε σχετικό υλικό, που καταδεικνύει την παράνομη χρήση των οχημάτων. Χρήση που αντίκειται στις καθορισμένες οδηγίες, γεγονός που την καθιστά παράνομη και επισείει πειθαρχικό και ποινικό έλεγχο και την επιβολή των προβλεπόμενων κυρώσεων και ποινών εις βάρος των υπευθύνων.

«Δυστυχώς, τα συγκεκριμένα περιστατικά δεν είναι μεμονωμένα, ούτε χρονικά, ούτε πολιτικά. 4μιση χρόνια, σύμφωνα με τα στοιχεία, παρατηρείται αυτή η χρήση. Παράλληλα, αποτελούν μέρος μιας γενικότερης αντίληψης, η οποία περιβάλει και εκφράζει την απερχόμενη Δημοτική Αρχή. Η καθεστωτική λογική και η ιδιοκτησιακή αντίληψη έχουν μετατρέψει οχήματα που αποτελούν δημοτική περιουσία, σε ΙΧ!», αναφέρεται σε ανακοίνωση.

Η δημοτική κίνηση αναφέρει ότι «τα στοιχεία που κατατέθηκαν δείχνουν τα οχήματα να βρίσκονται σε διάφορα σημεία, σε ώρες, χώρους και μέρες που δε δικαιολογούν τη δημοτική χρήση, δηλαδή ακόμα και νυχτερινές ώρες, έξω από νυχτερινά μαγαζιά, σαββατοκύριακα, έξω από τα σπίτια δημοτικών συμβούλων της πλειοψηφίας ή και εκτός των ορίων του Δήμου, σε διοργανώσεις άσχετες προς τις αρμοδιότητες και τους σκοπούς του Δήμου.

Για τον υποψήφιο δήμαρχο Ιάσονα Αποστολάκη και τη δημοτική κίνηση «ΜΑΖΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΒΟΛΟ», αυτά τα περιστατικά αναδεικνύουν την τοξικότητα της απερχόμενης Δημοτικής Αρχής, που αντιλαμβάνεται τα του Δήμου ως δική της περιουσία. Συμβολίζουν τη συνολική λογική τους στη διαχείριση της δημοτικής περιουσίας και αναδεικνύουν την αναγκαιότητα αλλαγής σελίδας στο Δήμο Βόλου, καταλήγει η ανακοίνωση.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.