Υπό ειρηνική κατάληψη κατά της καύσης σκουπιδιών η Περιφερειακή Ενότητα

Δρώμενα στο προαύλιο όλη τη μέρα, το απόγευμα συναυλία στην Πλ. Ελευθερίας

Υπό ειρηνική κατάληψη βρίσκεται από το πρωί η Περιφερειακή Ενότητα Μαγνησίας και μέλη της Επιτροπής Πολιτών κατά της καύσης σκουπιδιών, ενόψει ευαισθητοποίησης του κόσμου, καθώς αύριο Πέμπτη εκδικάζονται τα ασφαλιστικά μέτρα πολιτών κατά της ΑΓΕΤ για την καύση rdf.
Στο δρώμενο με εφημερίδες οι συγκεντρωμένοι έδειξαν με έναν αρκετά σατυρικό τρόπο το μεγάλο περιβαλλοντικό σκάνδαλο του Βόλου, που πλέον έχει γίνει γνωστό και παγκόσμια.
Ακόμη υπήρχε έκθεση πολύ γνωστών Βολιωτών καλλιτεχνών που με τα έργα τους συνεισφέρουν σ’ αυτή τη διαμαρτυρία, ενώ για τις 7.30 το απόγευμα θα ακολουθήσει συναυλία στην Πλ. Ελευθερίας και σχήματα τον Τάσο Κουλούρη – Χριστίνα Κουλάκου, Πασατέμπο και Pulsar, τόνισε το μέλος της επιτροπής Βάλμη Παπαδοπούλου.

Το μέλος της επιτροπής Φαίη Τζανετουλάκου δήλωσε ότι μετά το τρίτο καράβι που μετέφερε στην ΑΓΕΤ rdf σε 20 μέρες, είχε αποφασιστεί μα γίνει η συμβολική – ειρηνική κατάληψη της Περιφερειακής Ενότητας, οι αιρετοί της οποίας μας έχουν απογοητεύσει πάρα πολλές φορές. Έχουν πει ότι θα σταματήσουν την καύση και δεν το κάνουν.

Αύριο Πέμπτη είναι το πρωί θα γίνει η εκδίκαση των ασφαλιστικών μέτρων στα Δικαστήρια του Βόλου και η επιτροπή πολιτών προκαλεί όλη την πόλη, διότι για πρώτη φορά πολίτες και φορείς του Βόλου καταγγέλλουν και κάνουν ασφαλιστικά στην ΑΓΕΤ ια τη διακίνηση των σκουπιδιών, που δεν γνωρίζουμε από πού προέρχονται και τι περιέχουν.
Τα ασφαλιστικά μέτρα κατέθεσαν πολίτες, μέλη της επιτροπής και όχι μόνο (υπάρχουν πάνω από 120 υπογραφές) και το μέλος της Επιτροπής Ιφιγένεια Ηλιοπούλου δήλωσε ότι αναμένεται με αγωνία όλος ο Βόλος να στηρίζει τον δικαστή, από τον οποίο ζήτησε να πάρει μια πολύ γενναία και δίκαιη απόφαση για την υγεία και το μέλλον αυτού του τόπου, δήλωσε το μέλος της επιτροπής Ιφιγένεια Ηλιοπούλου.
«Δεν μπορεί να έρχονται καραβιές δύο και τρεις φορές τον μήνα, με υλικό που δεν γνωρίζουμε τι περιέχει, από πόλεις που έχουν πρόβλημα με ραδιενεργά απόβλητα. Είναι άμεση ανάγκη να σταματήσουμε αυτή τη δραστηριότητα», σημείωσε η κα Ηλιοπούλου.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.