Υπό βροχή η απεργιακή συγκέντρωση του ΠΑΜΕ

Θα συνεχιστεί και θα κλιμακωθεί ο αγώνας κατά του αναπτυξιακού νόμου

Υπό βροχή και, όπως ήταν φυσικό, με μικρή συμμετοχή, έγινε σήμερα το πρωί η απεργιακή συγκέντρωση του ΠΑΜΕ, στην Πλατεία Πανεπιστημίου, κινητοποίηση απάντηση στο αναπτυξιακό νομοσχέδιο της κυβέρνησης.
Ομιλητής στη συγκέντρωση ήταν ο Δημήτρης Μαργιετάκης, πρόεδρος του Συλλόγου Διοικητικού Προσωπικού του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας.

Σε δήλωσή του ο Αποστόλης Ριζόπουλος το μέλος της Γραμματείας Μαγνησίας του ΠΑΜΕ και μέλος του Δ.Σ. του Συλλόγου Δασκάλων, τόνισε ότι η Ν.Δ. συνεχίζει την πολιτική που άφησε ο ΣΥΡΙΖΑ και κατεβάζει αυτό το αναπτυξιακό νομοσχέδιο που έχει δύο πλευρές: Από τη μία δίνει φοροελαφρύνσεις και επενδυτικά κίνητρα σε μεγάλες επιχειρήσεις και το επόμενο διάστημα πρόκειται να δοθούν εκατομμύρια Ευρώ του Ελληνικού λαού σε μεγάλους επιχειρηματικούς ομίλους, οι οποίοι θα διευκολυνθούν σε κάθε εμπόδιο, όπως περιβαλλοντικοί όροι, είτε αφορά σε αρχαιολογικούς χώρους, δάση κλπ.
Το μέλος του ΠΑΜΕ ανέφερε ότι ο ίδιος νόμος, πάλι για τα συμφέροντα των επιχειρηματικών ομίλων, χτυπάει τα συνδικαλιστικά δικαιώματα των εργαζομένων με το ηλεκτρονικό μητρώο και τις αποφάσεις για απεργία, ενώ χτυπάει και τις κλαδικές συμβάσεις και οι επιχειρήσεις που δεν θα είναι ανταγωνιστικές, θα μπορούν να μην θέτουν σε ισχύ τις κλαδικές συμβάσεις, αλλά επιχειρησιακές, με λιγότερα χρήματα, ουσιαστικά καταργώντας τις κλαδικές συλλογικές συμβάσεις.

«Εμείς κόντρα σ’ αυτά τα νέα μέτρα της κυβέρνησης, που στόχο έχουν την ανταγωνιστικότητα των επιχειρήσεων, απεργούμε, δίνουμε ηχηρό παρόν, παρά τη δυσκολία που δημιούργησε η βροχή και συνεχίζουμε τον αγώνα για ενημέρωση των εργαζομένων και κλιμάκωση, ενάντια στον αναπτυξιακό νόμο», τόνισε το μέλος της Γραμματείας Μαγνησίας του ΠΑΜΕ.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.